Pink Floyd s-a trezit să anunțe reeditarea aniversară de 50 de ani de la „The Dark Side Of The Moon”, cu un bonus pentru cei care vizitează Londra: o nouă experiență „The Dark Side Of The Moon” la faimosul Planetariu din Londra, unde trupa a organizat lansarea pentru prima dată a albumului, în februarie 1973.

Problema ar fi că, prin dezvăluirea unui nou logo pentru a marca celebrarea a 50 de ani a albumului ăstuia legendar, Pink Floyd s-a trezit fără să vrea în cea mai recentă dezbatere privind „războiul cultural”.

Se pare că anumiți fani – mai luminați decât noi – ai trupei, de pe Facebook, au interpretat includerea logo-ului-curcubeu – culorile vizibile atunci când lumina albă trece printr-o prismă triunghiulară, așa cum este prezentat pe coperta originală a albumului concepută de Hipgnosis – ca un semn că grupul este acum „woke” și susține drepturile LGBTQ+. Drept urmare, grupul trebuie anulat. Dar acum.

Câteva comentarii:

“Trist să văd că o trupă care a fost cândva grozavă a ajuns „woke”, scrie un ilustru utilizator de Facebook, membru al mai multor grupuri de meme-uri. „Îmi plăcea muzica voastră înainte, NU MAI ASCULT ACUM!”

Un alt fan confuz întreabă: „Care este legătura dintre capodopera Pink Floyd și LGBT ??? WTF….”

„Da, pentru că îi aud mereu pe fanii Pink Floyd spunând „Mi-aș dori ca Pink Floyd să fie mai gay””, spune un cetățean mai grijuliu.

„Din acest moment nu mai ascult trupa asta”, scrie un fost fan, deja.

Acum că ne-am distrat un pic, să revenim la oile noastre: Pink Floyd va marca cea de-a 50-a aniversare a „The Dark Side of the Moon”, unul dintre cele mai mari albume ever, cu un nou box-set extins care urmează să fie lansat pe 24 martie 2023.

Pachetul include o versiune recent remasterizată a albumului pe CD și vinil, precum și audio Blu-Ray + DVD cu mixul original 5.1 și versiuni stereo remasterizate. De asemenea, este inclusă o înregistrare „The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool”, Londra, 1974 pe CD, vinil și Blu-Ray, plus o carte cartonată cu fotografii rare și nevăzute anterior ale trupei din 1972-1975. Precomenzile, aici.

Atât „The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool”, cât și cartea cu copertă cartonată vor primi, de asemenea, lansări independente pe 24 martie.

Pentru a sărbători acești 50 de ani în care discul a făcut istorie, o proiecție specială a „The Dark Side of the Moon” va fi redată în planetariile de pe tot globul, începând cu luna martie. Evenimentul are legătură cu premiera albumului din 1973, care a avut loc la Planetariul din Londra.

2 responses to “Pink Floyd anunță lansarea aniversară de 50 de ani „The Dark Side of the Moon” și iscă o controversă amuzantă din cauza curcubeului”

  1. Deci ne vedem pe 24 martie in Lascar Catargiu la Planetarium, da?

    Like

    1. Mă îndoiesc că vine în România. Dar poate ai noroc prin Germania.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe