Am gasit inca un motiv sa vorbesc de doua dintre trupele mele preferate si de doua dintre live-urile lor fabuloase.

led zeppelin 50
led zeppelin 50

50 de ani de Led Zeppelin

Anul acesta vom avea mai multe lansari si evenimente cu ocazia aniversarii de 50 de ani de Led Zeppelin (foto: Facebookul lor), iar prima relansare a fost pe 23 Martie, triplul-live “How The West Was Won”.

Noua editie a “How The West Was Won”, disc lansat initial in 2003, va avea un nou sunet, remasterizat sub supravegherea lui Jimmy Page.

“How The West Was Won” este o compilatie a doua dintre live-urile americane ale Led Zeppelin, din iunie 1972. Pe disc avem o versiune de 25 de minute a “Dazed And Confused” si o melodie de 21 de minute bazata pe “Whole Lotta Love”.

Pink Floyd – “Pulse”, relansat pe 18 mai 2018

pulse pink floyd album 1995
pulse pink floyd album 1995

“Pulse” a fost compilat de James Guthrie, folosind diverse spectacole din turneul pe care Pink Floyd l-a sustinut in 1994 in Europa pentru promovarea albumului “Division Bell”.

Discul are “The Dark Side of the Moon”, interpretat live in intregime, precum si o parte dedicata bisurilor din concerte. “One Of These Days” a fost inclusa in versiunea LP si caseta a albumului, ca piesa suplimentara.

Setul de 4 LP-uri include patru coperte interioare diferite, plus o carte foto de 52 de pagini.

Coperta “Pulse” 

Aubrey Powell de la Hipgnosis si Peter Curzon, care au lucrat la design-ul copertei originale, alaturi de co-fondatorul Hipgnosis, Storm Thorgerson, au recreat designul set-ului din 2018. (foto coperta originala: Facebook Pink Floyd)

Ambalajul original al albumului a inclus o luminita rosie intermitenta care, pentru multi, a durat cativa ani inainte de a se stinge complet. Editia americana a avut un compartiment pentru baterii usor de deschis, pentru a mentine luminita rosie mai mult timp.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe