Ultimele 3 albume Led Zeppelin remasterizate vor fi lansate pe 31 Iulie


31 Iulie este data la care vor vedea lumina zilei ultimele discuri remasterizate Led Zeppelin. Este vorba de albumele Presence (1976), In Through the Out Door (1979) si Coda, albumul cu ramasite aparut in 1982. Pachetul va contine 2 CD-uri si 2 viniluri: discul original remasterizat si un alt disc, cu variante inedite.

led zeppelin

Albumele Led Zeppelin Presence, In Through the Out Door si Coda remasterizate

In week-end-ul trecut, Led Zeppelin (foto: pagina oficiala de Facebook) a dat publicitatii si o varianta nemaiauzita pana acum la In the Evening, melodia de deschidere a discului lor din 1979. O varianta care se va auzi, desigur, pe albumul remasterizat In Through the Out Door.

Este una din cele cateva melodii care ofera o privire din interior, din timpul sesiunilor de inregistrari ale trupei, impreuna cu primele versiuni ale Carouselambra (numita initial The Epic), All My Love (numita The Hook) si I’m Gonna Crawl (care avea numele Blot).

Vor mai fi si versiuni inedite ale Hots on for Nowhere de pe Presence si Sugar Mama de pe Coda.

Toate piesele au fost remixate si remasterizate de Jimmy Page care si-a propus sa readuca la lumina toate albumele scoase pana acum de emblematicul grup al rockului britanic, noua la numar, ca albume de studio.

Pentru o trupa care si-a incetat activitatea in 1980, odata cu moartea tobosarului John Bonham, interesul a ramas unul ridicat.

Presence Led Zeppelin

Coperta “Presence” Led Zeppelin

Presence este cel de-al 7-lea album din discografia grupului si cel care a confirmat statutul de staruri heavy metal pe care cei de la Led Zeppelin si l-au castigat odata cu discul precedent, cel mai bun dublu-album din toate timpuile, Phisical Graffitti.

Presence a fost inregistrat in 18 zile, cu Plant in scaunul cu rotile, revenindu-si dupa un accident de masina in Rodos. Jimmy Page a vrut sa-l numeasca Thanksgiving, avand lansarea cu o zi inainte de Ziua Recunostintei, insa pana la urma au ales Presence, cu referire la “forta puternica, “prezenta puternica” cu care toata lumea asocia Led Zeppelin.

led zepp in through the out door

Coperta “In Through The Out Door” Led Zeppelin

In Through The Out Door este in fapt ultimul album Led Zeppelin, Coda fiind lansat dupa moartea lui John Bonham si destramarea Led Zeppelin. Albumul a fost inregistrat intr-o perioada tulbure pentru cei 4 membri ai grupului, Jimmy Page luptandu-se cu dependenta de heroina, John Bonham cu cea de alcool, iar Robert Plant venind dupa o perioada foarte grea, dupa moartea fiului sau de numai 5 ani. Robert Plant s-a referit in numeroase ocazii la aceasta perioada ca fiind cea mai neagra a sa. Pentru fiul lui mort este compusa All Of My Love.

Este, de asemenea, si  albumul in care basistul John Paul Jones are o participare importanta la compozitii. El mai participase in trecut, insa nu avusese un rol major in conceptia albumelor.

Coda este ultimul album Led Zeppelin si are melodii nelansate din sesiunile de inregistrari Led Zeppelin. Genul de album pe care trupele il scot dupa ce se destrama. Daca albumul are marele defect ca nu este legat, dupa parerea mea, titlul ales este insa genial. Coda este un termen folosit in muzica clasica pentru a desemna un pasaj care arata ca o piesa (sau o miscare) trebuie luata de la capat.

Copertele albumelelor

In Through The Out Door si Presence ii apartin designerului britanic Storm Thorgesen, cunoscut pentru alte coperte célèbre precum cele ale LP-urilor Pink Floyd The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, albumului lui Syd Barrett The Madcap Laughs, ale albumului Led Zeppelin Houses of the Holy si ale unor discuri Peter Gabriel, The Cranberries sau Muse.

Cei 3 membri supravietuitori, Jimmy Page, Robert Plant si Jon Paul Jones, s-au reunit in urma cu sapte ani pentru un concert in Londra, dar de atunci incoace nu s-au mai inteles asupra unei reuniuni Led Zeppelin.

Varianta neaparuta pana acum la In the Evening imi place mai mult decat originalul. Vocea lui Plant se aude diferit fata de varianta originala, bruta, neprelucrata, iar clapele lui John Paul Jones, prezente in variantele live ale melodiei, sunt si ele pe aceasta versiune.

Advertisements

3 thoughts on “Ultimele 3 albume Led Zeppelin remasterizate vor fi lansate pe 31 Iulie

  1. Pingback: Alain Delon, James Dean si Truman Capote pe copertele albumelor The Smiths | Minds Under Construction

  2. Pingback: Hard-rockul a ramas pe mana Rival Sons. Vesti bune: trupa e activa si vine cu album nou in 2016 | Minds Under Construction

  3. Pingback: Cadou de Craciun: Jimmy Page pregateste sa ne dea la ascultare in 2018 piese nemaiauzite Led Zeppelin | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s