„Celebration Day” a fost probabil ultima șansă a lumii de a vedea pe Led Zeppelin comunicând prin muzică. La o conferință de presă a doua zi după eveniment, vor evita întrebările despre reuniune, dar ambivalența lui Plant cu privire la rolul Zeppelin în viața lui este evidentă.

Pentru a marca cea de-a 15-a aniversare a show-ului lor live de la O2 Arena din Londra, trupa îl va transmite sâmbătă, 10 Decembrie, ora 22:00 ora României, pe canalul lor oficial de Youtube. Concertul a fost susținut în memoria lui Ahmet Ertegun, fondatorul casei de înregistrări Atlantic Records, care murise cu un an înainte, în luna decembrie.

Ahmet Ertegun a fost co-fondatorul și președintele Atlantic Records, casa de discuri la care Led Zeppelin a scos albumele. Ertegun a descoperit și a susținut mulți muzicieni care apoi au devenit mari în rhythm and blues și rock.

Portrait of English rock musician Jimmy Page (left), of the group Led Zeppelin, and Turkish-born American businessman, Atlantic Records president (and co-founder) Ahmet Ertegun (1923 – 2006) as they pose together at the Loew’s State Theatre, New York, May 27, 2004. (Photo by Gary Gershoff/Getty Images)


Într-un fel, „Celebration Day” surprinde Led Zeppelin mai bine decât oricare alt film concert live anterior. Ar putea fi chiar o reprezentare mai bună a punctelor forte ale Zeppelin decât spectacolele live din perioada lor de glorie.

După concertul de la O2 Arena, Page și Jones au căutat o modalitate de a continua să lucreze și au încercat mai mulți soliști care să îl înlocuiască pe căposul Plant, inclusiv Steven Tyler de la Aerosmith și Myles Kennedy de la Alter Bridge. Opțiunea pentru o reuniune incompletă a Led Zeppelin a ieșit din schemă în momentul în care John Paul Jones a acceptat să formeze supergrupul Them Crooked Vultures cu Dave Grohl și Josh Homme.

Page a spus că „problema Led Zeppelin” este una dintre întrebările pe care le primește cel mai des:

„Oamenii mă întreabă aproape în fiecare zi despre o posibilă reuniune. Răspunsul este „nu”. A trecut [mai mult de un deceniu] de la O2. Există întotdeauna posibilitatea să mă exhumeze și să mă pună pe scenă într-un sicriu și să pună o casetă”.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe