John Paul Jones: „Era momentul să spunem povestea noastră pentru prima dată, cu cuvintele noastre”.

Nu știu dacă în documentar vom afla și povestea celebrei fotografii în care Robert Plant ține în mână un porumbel, dar într-un interviu din 2018 pentru The Guardian, singurul fotograf pe care l-a avut trupa, Neal Preston, spune mai multe despre acel moment:

With the dove and the Newcastle Brown Ale, it’s so British and so Robert. I’m just glad it didn’t land on Jimmy Page’s hand or something bad might have happened to it”.

Regizat de Bernard MacMahon, filmul a fost anunțat pentru prima dată în mai 2019 pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a formației (în 2018). Lansarea va avea loc peste o lună, la Festivalul de film de la Veneția, care se va desfășura între 1-11 Septembrie.

Vor apărea noi interviuri cu Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones și vor fi incluse și interviuri rare de arhivă cu John Bonham, care a murit în 1980.

MacMahon a confirmat titlul documentarului, “Becoming Led Zeppelin” și a spus că este un film despre care nimeni nu credea că ar putea fi realizat din cauza ascensiunii foarte rapide a grupului, motiv pentru care nimănui prin cap să o documenteze la vremea respectivă.
„Printr-o căutare intensă pe tot globul și ani de restaurare a arhivei vizuale și audio găsite, această poveste poate fi în sfârșit spusă.”

Este prima dată când Led Zeppelin a participat la un documentar în 50 de ani, trupa acordându-i lui MacMahon „acces fără precedent” pentru film.

Foto: The Guardian, Neal Preston.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe