Săptămâna trecută, pionierii thrash-ului și-au anunțat cel de-al 11-lea LP, „72 Seasons” (care va fi lansat în aprilie 2023) și au lansat o nouă piesă,„Lux Æterna”, care amintește de materialul lor de la începutul anilor optzeci. Pentru cei care ascultă Metallica, piesa a avut o familiaritate plăcută, dar titlul a iscat câteva nelămuriri. E aici Papa Het să ne clarifice.

MADRID, SPAIN – JULY 06: Guitarist James Hetfield of the band Metallica during the first day of the Mad Cool 2022 festival in Valdebebas in Madrid, Spain. The U.S. thrash metal band has visited Spain more than 700 times.
(Photo By Ricardo Rubio/Europa Press via Getty Images)

Într-un nou interviu cu un post de radio american, solistul James Hetfield ne-a spus și nouă despre de unde vin cele „72 Seasons”, ce înseamnă pentru el și cum a canalizat perioada mai puțin luminoasă din viața lui în acest nou album, primul Metallica din 2016.

„72 Seasons” a fost inspirat de o carte pe care o citeam despre copilărie, în principiu, și despre cum înțelegi copilăria ca adult”, a spus Hetfield. „Și „72 Seasons” sunt, practic, primii 18 ani din viața ta. Cum evoluezi, crești, te maturizezi și îți dezvolți propriile idei și identitatea de sine, după aceste prime 72 de sezoane?”.

„Unele lucruri sunt mai dificile decât altele – știi, unele lucruri pe care nu le poți dezvălui și le ții cu tine pentru tot restul vieții, iar la altele poți să derulezi banda și să faci una nouă în viața ta. Deci, aceasta este partea cu adevărat interesantă pentru mine, este modul în care poți aborda acele situații, ca adult, ca matur”.

„A fost multă nefericire în viața mea și în cariera noastră și în lucrurile care s-au întâmplat cu noi”, a continuat el. „Dar să ai mereu un sentiment de speranță, să ai mereu lumina, care este în acel întuneric… Fără întuneric, nu există lumină și dacă poți, să te concentrezi mai mult pe partea luminoasă a vieții în loc de cum era înainte și cât de groaznic este acum…”.

„Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viață – concentrându-mă în schimb pe asta, mă ajută la echilibrarea vieții. […] Toată lumea are un anumit sentiment de speranță sau lumină în viață și, evident, muzica estevparte din mine. Iar cântecul vorbește în mod special despre cum se adună oamenii la un concert și despre cum poți vedea bucuria, și viața, și dragostea care iese din muzică, iar familia și legătura de sânge care se formează astfel ne dă un sentiment înălțător”.

Ascultă mai jos conversația completă a lui Hetfield.

Pe lângă albumul așteptat de toată lumea în aprilie 2023, Metallica a mai făcut un anunț care a extaziat fanii live-urilor: turneul masiv care se va derula pe parcursul a doi ani (2023-2024), cu câte două concerte cu setlist-uri diferite în fiecare oraș vizitat.

Trupele de deschidere vor fi: Pantera, Mammoth WVH, Greta Van Fleet, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills și Architects. În Europa, Metallica ajunge în 2024, cu concerte în Olanda, Germania, Danemarca, Spania sau Polonia până se vor întoarce din nou pe tărâm american. Bilete găsiți pe Ticketmaster via site-ul lor oficial.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe