Eat this & rage on, Mariah Carey!


În 2009 a fost un moment revigorant și amuzant când Rage Against The Machine a furat locul întâi de Crăciun cu colindul „Killing In The Name”.

Dar de ce în 2009, când melodia era lansată încă din 1992 și nu are clopoței?

S-au supărat englezii. Campania inițială de a aduce RATM pe primul loc în topurile de Crăciun a început în acel an pentru ca Simon Cowell să nu mai pună mâna pe încă un nr. 1 de Crăciun, pentru al cincilea an consecutiv.

Jon și Tracy Morter au început o campanie pe Facebook după o discuție în bucătarie (unde încep marile discuții), acolo unde și-au sărbătorit și victoria: „Killing In The Name” a câștigat lupta Crăciunului pe primul loc, doar pe baza download-urilor.
Single-ul s-a vândut în aproximativ 500 000 de exemplare într-o săptămână, suficient cât să devină cel mai inedit nr. 1 de Crăciun.

Rage Against the Machine s-a angajat să doneze toate profiturile single-ului unei organizații caritabile pentru persoanele fără adăpost.

Vești și mai bune, din 2021

Într-un sondaj recent, fanii muzicii din Marea Britanie au votat „Killing In The Name” pe locul întâi pe lista melodiilor care au fost nr. 1 de Crăciun, motherfuckeeer!

Organizat în parteneriat cu Nine Eight Books, rezultatele arată că clasicul Rage este cel mai iubit nr. 1 de din toate timpurile. De-a lungul vremii, Queen, Pink Floyd, The Beatles, Benny Hill, Robbie Williams sau Ed Sheeran au avut melodii pe prima poziție de Crăciun.

În ultimii ani trei ani, prima poziție o ocupă trupa Ladbaby, cu parodii refăcute după diverse melodii și adaptate la perioada Crăciunului. Aici aveți „We Built This City” nr. 1 în 2018, „I Love Sausage Rolls” nr. 1 în 2019 și „Don’t Stop Me Eatin’”, care a fost nr. 1 anul trecut.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe