Album acustic solo Chris Cornell ‘Higher Truth’


Chris Cornell a confirmat ca pregateste lansarea unui album solo. Acesta va aparea pe 18 Septembrie 2015, se va intitula ‘Higher Truth’. “Nearly Forgot My Broken Heart” este primul single si-l aveti mai jos.

Chris Cornell

Chris Cornell

Cornell (foto: pagina oficiala de Facebook) pregateste turneu in Australia si Noua Zeelanda in Noiembrie/ Decembrie acest an, unde are in set-list hituri mai vechi, cat si piese de pe viitorul album intr-o varianta unplugged personala.

Fost solist, compozitor si membru fondator al mai multor formatii de rock alternativ/ grunge, ca Soundgarden, Audioslave si Temple of the Dog, Chris Cornell este cunoscut pentru contributie adusa miscarii grunge, in anii ’90.

Dupa ce Soundgarden s-a destramat, in 1997, Cornell inceput o cariera solo, lansand “Euphoria Morning”, in 1999, album pe care a abordat un sound mai comercial.

Succesul n-a venit, fiind lasat balta de fanii grunge si alternativ care se asteptau la altceva.

In 2001 a pornit o noua trupa, Audioslave alaturi de membrii Rage Against The Machine, dupa ce vocalistul Zack de la Rocha a plecat din acel grup. Albumul de debut, autotintitulat, al trupei a fost lansat in 2002. Audioslave a fost un mare succes inca de la inceput si a mai lansat apoi alte doua albume, “Out Of Exile” in 2005 si “Revelations” in 2006.

Tot in 2006, Chris Cornell a inregistrat “You Know My Name”, melodia de pe coloana sonora “Casino Royale” din seria James Bond.

La inceputul anului 2007, Chris Cornell a plecat oficial din Audioslave cu gandul de a-si revigora cariera solo, in timp ce restul trupei a activat ca Rage Against The Machine.

“Carry On”, al doilea album solo, a venit in 2007, iar in 2009 a lansat controversatul disc “Scream”, produs de Timbaland. Directia pop a albumului i-a atras lui Cornell ironiile colegilor de breasla, fiind ridiculizat in repetate randuri de Trent Reznor.

Zvonurile despre reuniunea Soundgarden s-au concretizat in 2010, membrii trupei concertand impreuna cateva show-uri, apoi plecand impreuna intr-un turneu. Albumul de revenire s-a numit “King Animal” si a fost scos in 2012.

“Higher Truth” este un album produs, din fericire, de Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Neil Young), si spune povești umane care depasesc genurile muzicale.

Chris Cornell – “Higher Truth” 2015 – lista melodiilor:

Chris Cornell - Higher Truth 2015

Chris Cornell – Higher Truth 2015

 1. Nearly Forgot My Broken Heart
 2. Dead Wishes
 3. Worried Moon
 4. Before We Disappear
 5. Through The Window
 6. Josephine
 7. Murderer Of Blue Skies
 8. Higher Truth
 9. Let Your Eyes Wander
 10. Only These Words
 11. Circling
 12. Our Time In The Universe

Bonus tracks:

 1. Bend In The Road
 2. Wrong Side
 3. Misery Chain
 4. Our Time In The Universe (Remix)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s