„A Momentary Lapse Of Reason” va fi reactualizat în 360 Reality Audio, odată cu lansarea din 29 Octombrie 2021, sub numele „A Momentary Lapse Of Reason – Remixed & Updated”. David Gilmour spune că noile updatari ale sound-ului includ și porțiuni nefolosite în 1987 ale lui Rick Wright, în încercarea de a drege busuiocul*. „Learning To Fly”, în noua variantă a fost lansată pe contul lor de Youtube. În plus, un filmuleț documentar despre sesiunea foto din anii ’80 pentru realizarea copertei albumului, este acum disponibil.

Remixat și actualizat după masterurile originale din 1987 pentru „The Later Years” de Andy Jackson și David Gilmour, albumul va fi disponibil pe vinil, CD, DVD, Blu-ray și digital cu mixaje stereo și 5.1. În plus, pentru prima dată, albumul va fi prezentat în 360 Reality Audio, precum și Dolby Audio și UHD, pentru cine are urechi și căști.

*Ce nu fost bine pe „A Momentary Lapse Of Reason

Înainte de lansarea setului Pink Floyd „The Later Years”, Pink Floyd a început un serial de podcasturi în patru părți cu David Gilmour în conversație cu Matt Everitt de la BBC Radio.

În primul dintre aceste episoade, Gilmour vorbește despre plecarea lui Roger Waters și despre defectele pe care le aude acum în primul album fără Waters.

Gilmour, Mason și Wright erau ca niște copii în studio cu toate jucăriile noi apărute la vremea respectivă și asta a fost, spune Gilmour, momentul în care au greșit. Exista foarte multă tehnologie nouă, clape, sintetizatoare, iar ei erau foarte dornici să le folosească și să facă un disc pentru vremurile pe care le trăiau. Dacă îl asculți acum sună a anii 80 și tocmai asta îl nemulțumește pe Gilmour.

Moda este modă, iar moda se demodează, așa că Gilmour este de părere că ar fi trebuit totuși să păstreze șablonul atemporal al celorlalte albume Pink Floyd.

Richard Wright a trebuit să fie angajat și plătit ca muzician invitat în timpul sesiunilor de înregistrare

Richard Wright părăsise trupa în 1979 din cauza certurilor cu Waters. Între timp Waters a plecat și el, iar atunci când a aflat că Pink Floyd plănuiește un nou album, soția lui Wright l-a abordat pe Gilmour, propunându-i implicarea lui Wright. Numai că au existat probleme legale care blocau „reuniunea”.

A trebuit să fie angajat ca muzician de studio, cu un salariu săptămânal de 11.000 de dolari. Chiar dacă s-au reunit, contribuția lui Wright la „A Momentary Lapse of Reason” a fost minoră, majoritatea părților de clape fiind deja scrise.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe