Pink Floyd va lansa in acest an albumele pe vinil, cu copertele originale


Primele patru albume Pink Floyd, reeditate pe vinil vor aparea pe 3 Iunie, iar restul va aparea pe parcursul anului, la intervale regulate.

Dupa lansarea ultimului lor album, The Endless River”, in 2014, Pink Floyd a anuntat ca va scoate intreaga discografie pe suport vinil, iar acest lucru se intampla in 2016.

Pe 3 Iunie, vor vedea lumina zilei: “The Piper at the Gates of Dawn” (1967), “A Saucerful of Secrets” (1968) coloana sonora a filmului “More” (1969) si dublul-disc “Ummagumma” (1969) (Foto: toate copertele sunt de pe pagina oficiala de Facebook Pink Floyd). Este prima oara in ultimii douazeci de ani cand aceste albume sunt reeditate pe vinil.

CD-urile, editiile digitale si de streaming ale albumelor Pink Floyd nu vor fi afectate de campania de reeditare si vor rămane disponibile prin intermediul platformelor lor curente.

Editiile remasterizate vor fi sub forma vinilurilor grele, de 180g, cele care care redau perfect sunetul inregistarilor, pastrand modul in care au fost inregistrate inițial si cum au fost gandite sa sune.

Primele 4 albume Pink Floyd

Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn

Pink Floyd – The Piper at the Gates of Dawn

Albumul de debut Pink Floyd, “The Piper at the Gates of Dawn” este singurul realizat cu Syd Barrett ca lider.

Titlul acestuia vine de la un capitol din cartea pentru copii a lui Kenneth Grahame, “Vantul prin salcii”, a fost inregistrat din Februarie pana in Mai 1967 si lansat pe 5 August 1967.

Doua dintre piesele de pe el, “Astronomy Domine” si “Interstellar Overdrive” au devenit clasice in show-urile live ale trupei, iar varianta pentru Statele Unite continea, in plus fata de Marea Britanie, si single-ul “See Emily Play”.

 


A Saucerful of Secrets Pink Floyd

Pink Floyd – A Saucerful of Secrets

Inregistrat inainte si dupa plecarea lui Syd Barrett din grup, cel de-al doilea album, “A Saucerful of Secrets” a fost lansat pe 29 Iunie 1968.

David Gilmour a fost recrutat in Ianuarie 1968, drept urmare, acesta este singurul album Pink Floyd in care trupa apare in formula de cinci. “Set the Controls for the Heart of the Sun” este singurul cantec pe care toti cei cinci membri apar impreuna.

Coperta albumului este prima dintr-o serie pe care Hipgnosis le-a facut pentru Pink Floyd. Hipgnosis a fost un grup londonez de designeri, specializat in crearea copertelor pentru albume de rock. Lista impresionanta e aici.


Pink Floyd - More

Pink Floyd – More

Prima coloana sonora realizata de Pink Floyd s-a materializat in albumul “More”, lansat pe 13 Iunie 1969.

Este primul disc fara Syd Barrett si primul dintre cele trei albume Floyd cu David Gilmour vocal (celelelalte doua sunt “A Momentary Lapse of Reason”, din 1987 si “The Endless River”, din 2014).

 

 


Pink Floyd - Ummagumma

Pink Floyd – Ummagumma

Al patrulea album Pink Floyd, “Ummagumma”, este primul lor dublu-disc si a aparut pe 25 Octombrie 1969.

Primul disc este live, inregistrat la un show din Birmingham, iar cel de-al doilea contine compozitii din partea tuturor membrilor grupului.

Titlul albumului se presupune ca vine de la o expresie din argoul din Cambridge, care ar echivala cu cuvantul “sex”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s