David Gilmour a oferit un preview al “Rattle That Lock”


David Gilmour a oferit un preview al piesei care va da titlul albumului sau solo, care va aparea pe 18 Septembrie 2015. Rattle That Lock este titlul acestora, iar Gilmour spune ca ideea initiala i-a venit in timpul unei calatorii in Franta.

David Gilmour Ratlle That Lock

David Gilmour

Piesa Rattle That Lock a fost inspirata de melodioara care canta intr-o gara din Franta, inaintea anuntului de la difuzoare.

“Este un jingle, un jingle de 4 note. De fiecare data cand il auzeam imi venea sa dansez.” Mai spune ca a surprins momentul pe iPhone-ul sau: “am pus iPhone-ul aproape de difuzor si am asteptat anuntul urmator.”

Jingle-ul a devenit elementul principal in jurul caruia a fost construita compozitia, Gilmour lucrand cu Polly Samson pentru versuri.

“Versurile ei sunt inspirate de poemul Paradisul Pierdut (2) de John Milton.

Pe 3 Iulie, Polly Samson a vorbit si de o alta melodie care va fi inclusa pe acest album: Girl With the Yellow Dress, care a avut ca sursa de inspiratie o pictura deasupra semineului din casa familiei.

Pe cel de-al patrulea album din discografia solo, David Gilmour ii va avea colaboratori pe Phil Manzanera, chitaristul Roxy Music, dar si co-producator pentru albumul David Gilmour din 2006, On An Island si pe Jools Holland, fost component Squeeze.

david Gilmour Rattle That Lock 2015

David Gilmour Rattle That Lock 2015

Albumul Rattle That Lock a fost in mare parte inregistrat la studioul lui Gilmour din Brighton, cu vedere la Canalul Manecii – ca si in atelierul sau din ambarcatiunea de locuit, Astoria.

Pink Floyd a inregistrat pe Astoria A Momentary Lapse of Reason (1987) si The Division Bell (1994). Gilmour și Nick Mason au finalizat anul trecut albumul Pink Floyd The Endless River in ambele studiouri.

Pana la aparitia albumului, David Gilmour a anuntat un mini-turneu european, la care nu mai gasiti bilete, iar in 2016 va concerta in America de Nord.

Pagina oficiala de Facebook Pink Floyd ne dezvaluie si cum va arata coperta viitorului album David Gilmour (foto stanga).

Al doilea single al albumului “Rattle That Lock” este “Today”. Pe pagina de Facebook a lui David Gilmour puteti urmari fotografii spectaculoase de la turneul sau european, aflat in plina desfasurare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s