David Bowie Five Years
David Bowie Five Years

De curand am vazut pe Digi Life un foarte bun documentar realizat de BBC 2 in 2013 despre David Bowie (foto: sho.com). De fapt, totul a inceput de la intrebarea: “Ce cauta Robert Fripp la televizor?”.

Un documentar care acopera 5 din cei mai importanti ani ai carierei lui Bowie (1971, 1975, 1977, 1980 si 1983), cu inregistrari de arhiva si interviuri ale colaboratorilor apropiati, cum ar fi Brian Eno, Rick Wakeman, Robert Fripp, Luther Vandross, Angie Bowie, Mick Ronson sau Ken Scott.

Regizorul Francis Whately a declarat pentru NME ca la film a lucrat timp de 10 ani.

Filmul analizeaza modul in care a evoluat continuu Bowie, de la inventarea lui Ziggy Stardust, pana la perioada soul “Young Americans”, regenerarea de la Berlin cu aclamatul de catre critici album “Heroes”, triumful cu “Scary Monsters (and Super Creeps)” si succesul global cu “Let’s Dance”.

Filmul investigheaza modul cum Bowie a devenit prin creativitate, munca si un dram de noroc o “emblema a zilelor noastre“.

David Bowie (nascut David Robert Jones, 8 ianuarie 1947), este un compozitor, solist, multi-instrumentist, producator si actor englez. Dar este si pictor si colectionar de arta. Aflati mai multe despre el in documentar.

 

3 responses to “David Bowie: Five Years Documentar”

  1. […] ca, daca ati vazut primul documentar, “David Bowie: Five Years”, este normal sa vedeti si […]

    Like

  2. […] Despre domentarele David Bowie v-am mai scris aici: 5 motive sa vedeti documentarul “David Bowie: The Last Five Years” si aici: David Bowie: Five Years Documentar. […]

    Like

  3. […] documentare au aparut in 2013 si in 2017, ultimul dintre ele fiind pregatit pentru 2019. Primul, “David Bowie: Five Years” acopera 5 din cei mai importanti ani ai carierei lui Bowie (foto: contul oficial de Facebook), dar […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe