LONDON, UNITED KINGDOM – JULY 20: Michael Hutchence of INXS performs on stage at the Astoria Theatre on July 20th, 1993 in London, England. (Photo by Pete Still/Redferns)

Multă lume este convinsă că moartea lui Hutchence a rezultat după un act de autoerotism. Cu toate acestea, raportul medicului legist a exclus categoric această posibilitate și a afirmat: „Nu există nicio dovadă criminalistică sau de altă natură care să susțină această sugestie. Așadar, nu iau în considerare acest mod al morții”.

Partenera lui Hutchence, Paula Yates, care era – de înțeles – supărată și îndurerată după moartea sa, a făcut prima afirmație în sensul morții prin autoasfixiere, pledând că nu era în niciun caz posibil să-și fi luat viața. Yates a declarat apoi că absența unui bilet al sinucigașului i-a întărit convingerea ei că moartea lui Hutchence a fost accidentală.

În timp ce a încercat să formuleze ipoteze cu privire la circumstanțele morții lui, Yates a vorbit public despre obiceiurile sale din dormitor și a sugerat că a fost un experiment sexual ritualic care a mers prost.

Cu toate acestea, nu a existat niciodată vreo dovadă care să susțină părerea lui Yates. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, speculațiile au fost luate drept adevăr, fiind mai succulente decât acesta.

(AUSTRALIA OUT) Paula Yates (centre) holds her daughter Heavenly Hiraani Tiger Lily in her arms and is comforted by her friend Belinda Brewin (right) during the church funeral service for INXS singer Michael Hutchence at St Andrew’s Cathedral, 27 November 1997. SMH Picture by ROBERT PEARCE (Photo by Fairfax Media via Getty Images/Fairfax Media via Getty Images via Getty Images)


Channel 4 a făcut un documentar, „In Excess”, cu Yates, în care a vorbit în detaliu despre apetitul sexual al lui Hutchence, subiect care a devenit rapid favoritul presei tabloide. Asta în ciuda declarațiilor medicului legist:

Luând în considerare ansamblul dovezilor, sunt convins că Hutchence se afla într-o stare de depresie severă în dimineața zilei de 22 noiembrie.

Acest lucru s-a datorat mai multor factori, inclusiv relația cu Paula Yates și presiunea disputei în curs cu Sir Robert Geldof, combinate cu efectele substanțelor pe care le ingerase în acel moment. Sunt mulțumit că cauza morții a fost „spânzurat”.

Bob Geldof o împiedicase pe Yates să-și ia fiica alături de ea în Australia, unde voia să îl viziteze pe Hutchence în timpul turneului INXS de la acea vreme. În plus, lui Hutchence îi fusese interzis Prozac-ul cu câteva săptămâni înainte de moarte, medicament pe care îl lua pentru depresie. Un raport al analizei sângelui său a arătat că la momentul morții consumase alcool, cocaină, Prozac și medicamente eliberate pe bază de rețetă.

În seara morții sale, Hutchence a luat masa cu tatăl său, inainte de a primi vizita unor prieteni în camera sa de hotel, prieteni care au plecat la la ora 5 dimineața.

Înainte de a-și lua viața, Hutchence a intrat într-o conversație aprinsă, la telefon, cu Geldof, care a susținut că solistul este „abuziv și amenințător”. Teama de a-i fi luat copilul, combinată cu dependența de substanțe nu a făcut decât să accentueze problemele.

Hutchence și-a ascuns depresia celor mai apropiați, ceea ce a făcut greu de ghicit pentru cei din jur cât de gravă devenise situația lui. Lipsa unui bilet al sinucigașului sugerează o moarte nepremediată, iar drogurile rămân singura variantă explicabilă în acest moment pentru incidentul fatal.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe