Documentarul “Amy” are premiera Vineri in cinematografele din Romania


Filmul documentar “Amy”, un film despre “fata din spatele numelui Amy Winehouse”, intra in cinematografele din Romania in aceasta Vineri, 18 Septembrie.

Amy

Amy

Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini din arhiva artistei, utilizand vocile prietenilor si ale familiei si melodii inedite.

“Calatoria vizuala” a ochilor lui Amy porneste de la fotografiile pe care i le faceau prietenii, in care se uita fix la aparat, la filmele pe care i le facea managerul, filmulete facute pentru show-uri TV sau filmari cu camera ascunsa, pentru ca in ultima perioada a vietii a fost bataia de joc a presei tabloide.

Modul ei de a privi spre lentila aparatului si punctul de vedere reprezinta de fapt o calatorie vizuala, spune Asif Kapadia.

Intr-un interviu al regizorului pe care va invit sa-l cititi aici, acesta povesteste despre sentimentul culpabilitatii care ar trebui sa planeze asupra tuturor celor care au conoscut-o pe Amy Winehouse, dar si despre responsabilitatea pe care mass-media ar trebui sa si-o asume:

Ganditi-va numai… cat de multi jurnalisti… e si un sentiment de vina la final. Intr-un fel, suntem cu totii parte din povestea aceasta. Mai ales londonezii. Toti cunoscutii mei din Londra au fost cumva legati de Amy. Toti cei pe care-i cunosc au cunoscut-o sau stiu pe cineva care a cunoscut-o sau macar a intalnit-o o data. Am prieteni care-mi spun: „Da, am vazut-o zacand in canal.” Nu era privita deloc bine. Si te gandesti: „Ne-am vazut mai departe de ale noastre. Pare incredibil!

Nu am vorbit despre asta cu multi, dar cred ca multe din ceea ce facea Amy erau un strigat de ajutor. Dupa cineva care sa opreasca totul.

“Amy” a batut recordurile de box-office din Marea Britanie in week-end-ul de debut. Regizat de castigatorul premiului BAFTA, Asif Kapadia, “Amy” este intrecut doar de documentarul lui Michael Moore, din 2004, despre razboiul impotriva terorii, “Fahrenheit 9/11”, care a reusit sa vanda mai mult in cinematografele din Marea Britanie in week-end-ul de debut.

Amy Winehouse

In iulie 2011, Amy Winehouse murea in urma unei intoxicatii cu alcool, alaturandu-se celebritatilor “Clubului 27”. Trupul ei a fost gasit in resedinta din cartierul londonez Camden. Testele toxicologice efectuate dupa moartea ei au aratat ca in organism nu existau urme de droguri, in momentul mortii.

Ultimele inregistrari demo cu artista britanica de origine evreiasca au fost distruse de casa de discuri Universal, care a luat decizia de a nu lansa, postum, un al treilea album de studio.

Managerul casei Universal Music UK a invocat considerente morale, de care nu a tinut cont in 2011. La doar cateva luni dupa moartea lui Amy Winehouse, casa de discuri care detinea drepturiile compozitiilor – detinuta tot de grupul Universal – a lansat “Lioness: Hidden Treasures”, un album compus din piese originale, dar, mai ales, din inregistrari demo realizate pentru primele doua albume de studio ale sale – “Frank” si “Back to Black”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s