Una dintre trupele care și-au creat propriul gen de muzică, „djent”, vine la cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu. Festivalul va avea loc între 22-24 iulie 2022, abonamentele fiind deja disponibile.

Pe scena din Piața Mare de la Sibiu, în cele trei zile ale festivalului, vor mai urca (a-z): Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Bride, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief, The Vintage Caravan completate de Bucovina, Dordeduh și Taine.

Meshuggah (SE), nume provenit din idiș „meshuge” – „nebun” sau „lipsit de sens” (nu-i așa că în acest fel încep toate prezentările lor), si-a început activitatea în 1987, cu prima lansare de EP doi ani mai târziu.

Recunoașterea a venit însă cu „Destroy, Erase, Improve” (1995) și „Chaosphere” (1998), albume care i-au trimis direct la festivalurile mari și în circuitul marilor turnee internationale.

De-a lungul celor 25 de ani de carieră și 8 albume lansate, Meshuggah a reușit sa-si puna amprenta prin crearea propriului stil muzical progresiv, subgen cunoscut acum sub numele de „djent”.

Bilete Artmania 2022: aici sau dincoace.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe