bookfest 2014 - salonul international de carte
bookfest 2014 – salonul international de carte

Cea de-a IX editie a Salonului International de Carte Bookfest se va deschide pe 28 Mai si va tine pana pe 1 Iunie 2014, la Romexpo si are ca tema literatura de limba germana.

Organizatorii pregatesc pentru iubitorii de carte un program bogat cu peste 300 de evenimente. Intre invitatii Bookfest 2014 se numara nume importante ale culturii romanesti: Neagu Djuvara, Lucian Boia, celebra Andreea Esca, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Danuta Walesa (da, e sotia fostului lider al Solidaritatii Lech Walesa), George Banu, Radu Beligan, Vladimir Tismaneanu sau Nicolae Manolescu.

Un loc special in programul Bookfest il vor ocupa copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toata perioada evenimentului, acestia avand un spatiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi si evenimente special gandite pentru ei.

Pe toata perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de arta Bookfest, în cadrul caria vor rula filme premiate la festivaluri internationale oferite de Institutul Maghiar din Bucuresti, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din Bucuresti si Institutul Polonez. Printre cele mai importante pelicule sunt filmele documentare despre laureatii polonezi ai premiului Nobel pentru literatura Czesław Miłosz (1980) si Wisława Szymborska (1996).

Accesul la Bookfest cat si la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi urmatorul:

  • Miercuri si Joi, 28 si 29 mai: 10:00-20:00
  • -Vineri si Sambata, 30 si 31 mai: 10:00-21:00

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, organizatorii au selectat cronologic cel putin zece evenimente culturale care nu ar trebui ratate la editia din acest an a Bookfest. Programul complet al celor aproximativ 300 de evenimente de la Bookfest 2014 va fi diponibil în curand pe pagina www.bookfest.ro si prin recomandari pe pagina de Facebook a targului.

Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe