Vânzările de viniluri ale lui Bowie pentru anii 2000 (582.704 unități calculate până pe 6 ianuarie) îl plasează înaintea singurului alt grup care a depășit jumătate de milion de unități: The Beatles (535.596 de vânzări).

David Bowie Performing At The Tweeter Centre, Boston, America – Aug 2002, David Bowie (Photo by Brian Rasic/Getty Images)

Bowie este în avans până acum datorită unei campanii de reeditări de succes.

Cel mai recent, albumul „pierdut” al lui Bowie din 2000, „Toy” a ajuns în Top 5 din Marea Britanie cu vânzări fizice foarte bune, cu majoritatea pe formatul vinil.
„Toy” a fost lansat pe 7 ianuarie, cu o zi înainte de cea care ar fi fost cea de-a 75-a aniversare a lui Bowie.

Un alt vinil al lui Bowie apărut recent este „Hunky Dory”, care a fost lansat pentru a marca cea de-a 50-a aniversare la sfârșitul anului 2021, pe lângă compilația „Bowie Legacy” din 2016.

Formatul vinil a continuat să se bucure de 15 ani consecutivi de creștere

BPI (British Phonographic Industry) a raportat recent că vânzările de vinil din Marea Britanie în 2021 au fost cele mai mari din ultimii 30 de ani, în ciuda problemelor cu întârzierile cu distribuția.

În SUA, vinilul a depășit CD-urile în vânzări pentru prima dată în decenii. Conform datelor MRC și Billboard, 38,3% din toate vânzările de albume din SUA anul trecut au fost în format vinil.
Asta înseamnă peste 50% din toate vânzările de albume fizice.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe