Metallica & Lou Reed Foto: Rolling Stone

 

10. Lou Reed & Metallica – Lulu

In cazul lor, colaborarea s-a concretizat intr-un intreg album, singurul disc pentru care Lou Reed a primit cronici negative. La ‘Tallica e altceva, ei au mai primit si pentru perioada “Alternica”.

9. U2 & B.B. King – When Love Comes To Town

Colaborarea este atat de naturala, incat te intrebi de ce nu au facut-o mai inainte. Dar cu “When Love Comes to Town”, U2 a facut un lucru foarte tare: l-a introdus pe B.B. King unei noi generatii. Multumesc, dar sa stiti ca acum imi place mai mult B.B. King.

8. Anthrax & Public Enemy – Bring The Noise

Ca si concept, combinatiile rock/ rap si albi/ negri de pe “Bring The Noise” nu au fost revolutionare. Cu cinci ani mai devreme, Aerosmith si Run-DMC aveau un superhit crossover cu “Walk This Way”. Colaborarea dintre Anthrax si Public Enemy a pornit de la faptul ca Chuck D a fost flatat atunci cand l-a vazut pe Ian Scott purtand un tricou cu Public Enemy in timpul unui concert Anthrax.

7. Nick Cave and the Bad Seeds & Kylie Minogue – Where The Wild Roses Grow

Inca va intrebati ce a fost cu Nick Cave, nu-i asa? Adevarul este ca melodia a fost scrisa special pentru Kylie Minogue (si nu este singura), de care Nick Cave a fost obsedat ani la rand. De partea cealalta, Kylie de-abia daca auzise de el cand a primit oferta de colaborare.

6. Temple Of The Dog – Hunger Strike

Chris Cornell – Eddie Vedder, asa ca sa ne bucuram de amandoi. Cum au ajuns sa cante impreuna si cine a adus pe cine, v-am povestit aici.

5. Dave Grohl cu toti oamenii buni. In acest caz, Them Crooked Vultures – New Fang

Josh Homme (Queens Of the Stone Age) + Dave Grohl (chiar el, tobe) + Jon Paul Jones (Led Zeppelin) si a iesit un super-grup cu un album-sarbatoare.

4. Queen & David Bowie – Under Pressure

Nu pentru a inregistra “Under Pressure” s-a dus in Iulie 1981 David Bowie la studioul din Montreux sa se intalneasca cu Queen, dar ce a iesit este una dintre cele mai frumoase colaborari, de ambele parti.

3. Rihanna & Korn – Bitch Better Have My Money

Este, de fapt, un remix lansat de Korn in 2015, iar alegerea Rihannei nu este intamplatoare. Din “fata rea”, au facut-o ce nici n-a sperat, un “nu-metal rager”.

2. Ozzy Osbourne – Nowhere to Run (Vapor Trail) (cu The Crystal Method, DMX, Ol’ Dirty Bastard and Fuzzbubble)

Melodia asta este de pe o coloana sonora/ compilatie din 1998 “Chef Aid: The South Park Album” si care, atunci cand a fost pusa pe piata, a avut trei variante: “Clean”, “Explicit” si “Extreme”, dupa numarul de obscenitati in crestere. Melodia cu Ozzy este de pe ultima.

1. Deftones ft. Maynard – Passenger

Stiu, ar fi trebuit sa va propun backing vocals-ul facut de Maynard James Keenan pe una dintre melodiile de pe debutul Thirty Seconds to Mars, “Fallen”. Dar prefer Deftones din toate pozitiile.

Foto: Rolling Stone

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe