De ce trebuie sa vedeti Tool live


“Photography or filming of tonight’s performance on any device is not permitted”. Nu am nicio fotografie. Le-am respectat dorinta, iar dupa un timp, scurt, am inteles ca orice poza sau filmare nu le face decat un deserviciu. Show-ul este atat de complex si ofera atat de multe, incat nu ai cum sa suprinzi adevarata esenta printr-o simpla fotografie. Am inteles invitatia de a urmari old-school concertul, de a te bucura de moment. Eu si alti 16 000 de oameni prezenti acolo.

tool concert 2019


Pe scena au existat trei oameni vizibili,
in lumina reflectoarelor, si cel de-al patrulea, Maynard, undeva in spate. Tipul din spate? Asa face el lucrurile.

Scena a fost acoperita de copertele “Lateralus” sau “10,000 Days”, proiectii 3D pe ecrane transparente care au acoperit trupa, pentru ca mai apoi, pe parcursul set-ului, intreaga arena sa fie luminata de lasere, adaugandu-se la atmosfera psihedelica. O serie de clipuri grotesti cu barbati goi care se topesc unul in celalalt si isi extrag viermi din ochi si din corpuri. Video-ul creepy al “Schism”, cu bucati repetate de atatea ori, ca isi pierde efectul de frica pe care il induce intial. O combinatie audio-vizuala dificil de descris in cuvinte.

Nici macar nu incerc s-o fac, pentru ca in cele doua ore nu am facut decat sa ma bucur ca ma aflu acolo, in interiorul acelui spatiu, ascultand Tool si renuntand la tot ce se intampla in afara si te impovareaza pentru un timp. I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow of freaks”.

As putea continua, spunandu-va cum este un concert Tool, dar mai bine voi termina, spunandu-va ceea ce nu este. Nu este un concert la care te uiti pasiv, nu ai alta sansa decat sa il traiesti. Nu este risipa de bani sau de timp sau de energie. Iti platesti terapia, practic. Nu este ca nimic din ceea ce veti vedea vreodata, indiferent pe cine veti vedea.

2 thoughts on “De ce trebuie sa vedeti Tool live

  1. I feel you! I-am vãzut în Cracovia, pe 11.06, este de nedescris experienta!!! Pur si simplu te-nghit în lumea lor! Si ce bine e acolo! Music clinic!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.