La ce sa ne asteptam de la noul album Steven Wilson, “To The Bone”, care apare in 2017?


Steven Wilson spune ca va aduce mai multe parti de chitara decat pana acum, cu toate ca el si Guthrie Govan nu vor mai colabora, si ca vom avea o mai mare implicare a solistei Ninet Tayeb, careia i-a incredintat cateva parti vocale si pe cel mai recent album solo, “Hand. Cannot. Erase”.

Steven Wilson

Steven Wilson

Al patrulea album solo Steven Wilson (foto: contul oficial de Facebook, photo credit – Lasse Hoile) se va numi “To The Bone” si va fi lansat pe 18 August 2017, anunta Prog Sphere. Yeeeeeeeeeeeees!

Guthrie Govan nu va colabora deloc cu Wilson pe acest disc, noii membri ai echipei fiind bateristul Craig Blundell si chitaristul Dave Kilminster.

“To the Bone” nu va fi un album conceptual, asa cum ne-a obisnuit, dar asta nu inseamna ca nu vor exista piese interconectate. Din punct de vedere muzical, discul va reflecta la nivel de fine-tunning  neconcordantele vremurilor in care traim, iar din punct de vedere liric, haosul paranoic al erei post-adevarului (sau al adevarului alternativ, asa era expresia, nu?).

Toate cele patru albume ale lui Steven au fost oricum foarte diferite unul de celalalt si de-abia astept sa vad care va fi urmatoarea schimbare pe care ne-o pregateste Steven Wilson.

Steven Wilson

Mintea din spatele a diverse proiecte muzicale, inclusiv Storm Corrosion, un duo cu Mikael Åkerfeldt de la Opeth, grupul dream-pop No-Man sau BlackfieldWilson este cel mai bine cunoscut drept lider al trupei Porcupine Tree. O trupa pe care a inceput-o in joaca, in 1987, iar odata ce s-a destramat, a lasat-o de izbeliste si si-a inceput cariera solo, pe langa activitatea alaturi de noi trupe pe care le inventeaza cu prietenii sai.

Nu o sa incerc sa-i fac o istorie cronologica pentru ca face atat de multe lucruri (mixaj, productie, compozitie, colaborari cu Anathema sau Opeth), are o activitate foarte intensa in ceea ce priveste cariera solo, plus trupele de care v-am zis, incat sigur imi voi prinde urechile. Va las mai jos noul single si astept noul album.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s