Mastodon – Emperor of Sand – recenzie album


Mastodon a reusit sa se intoarca in zona in care s-a simtit intotdeauna foarte confortabil. Si asta nu e rau, ci doar o noua expresie de lemn.

Mastodon Emperor of Sand 2017

De data aceasta avem o tema ancorata in tragediile personale: este vorba, potrivit Wiki, de lupta zilnica cu una dintre bolile incurabile ale acestor secole. “Emperor of Sand”  (foto coperta: pagina oficiala de Facebook) spune povestea celui caruia i se inmaneaza o sentinta la moarte.

Stiu ca a suscitat ceva discutii albumul asta: ca e cel mai bun de la “Crack the Skye” incoace, pe de o parte, in timp ce altii sustin ca ca influenta alternativa de pe unele piese e prea puternica.

Si ca sa stiti cum stam, mie mi-a placut la nebunie “Show Yourself”, piesa pe tema careia a iesit un pui de scandal in social-media si a fost subiectul mai multor interviuri. Influenta Queens of the Stone Age este evidenta, insa nu va opreste nimeni sa ascultati “Sultans’s Curse”, atat de heavy cum n-a mai sunat Mastodon de ani de zile. In plus, vorba unui prieten, aveau nevoie de o piesa pentru radiouri. Deci, cu asta, ne-am impacat!

Interesant e ca ele au fost si cele doua single-uri de promovare si de la aceasta neintelegere a liniei pe care o va lua albumul au inceput si discutiile. Dar, ascultandu-l, il veti descoperi foarte heavy, cu un sound foarte variat si experimental, cu sonoritati usor vintage, ale prog-ului clasic, pe “Precious Stones” sau cu cascade de riffuri heavy pe “Andromeda”.

Per ansamblu, “Emperor of Sand” este un album coerent si echilibrat, care reuseste sa restabileasca increderea in capacitatea Mastodon de a scoate discuri conceptuale, cu care, de altfel, ne-a obisnuit in prima jumătate a discografiei lor. Mi-a placut!

2 thoughts on “Mastodon – Emperor of Sand – recenzie album

  1. Pingback: Top 10 albume rock la mijlocul lui 2017 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Top 10 cele mai bune albume rock in 2017 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s