Depeche Mode – Spirit – recenzie album


Depeche Mode a imbatranit. Muzica nu mai e la fel de spectaculoasa, melodiile nu mai sunt la fel de zgomotoase ca pe vremea lui “Songs Of Faith And Devotion”, schimbarile de ritm si sound nu mai sunt la fel de dese.

Depeche Mode Spirit album 2017

S-au dus vremurile cand Dave Gahan spunea ca datorita lui s-a nascut grunge-ul, insa, chiar daca nu mai vine cu declaratii incarcate de heroina, vocea i-a ramas aceeasi. Iar Martin Gore, cred ca cel mai prolific compozitor al generatiei sale, ca doar de asta si-a numit Deftones albumul dupa el, a ramas acelasi tocilar al sintetizatoarelor.

Partea buna cu trupa asta este ca dupa un secol de cand a inceput sa faca muzica nu incearca cu orice pret sa ramana up-to-date. Ok, muzica nu mai e la fel de creativa, insa ceea ce este de remarcat la acest album este mesajul lui.

“Spirit” (foto coperta: contul oficial de Facebook) se deschide cu “Going Backwards”, asta ca sa nu ne mai facem iluzii despre progres si cu versuri de genul “we have not evolved, we have no respect, we have lost control” si se incheie cu “Fail”. Direct si agresiv.

De pe “Spirit” mi-au placut “Scum”, “Poorman”, “So Much Love”, Where’s the Revolution”, nervozitatea si toate melodiile politice care-i dau coeziune albumului si un scop. Nu este vorba de un album despre politica, ci, mai degraba, despre umanitate si despre niste vremuri de oameni plecati cu nervii capului.

Cu ce ar trebui sa contrabalansam? Cu spirit. Pe de alta parte, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!


PS: Daca nu sunteti fani Depeche Mode, puteti deveni mergand la concertele lor. Depeche Mode concerteaza la Cluj Napoca in Iulie 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s