Blackfield V (Steven Wilson si Aviv Geffen) – recenzie album


Un prieten a postat zilele trecute pe Facebook: “Bob are 5 albume Porcupine Tree. Mai cumpara 2. Ce are Bob acum? Depresie”. Steven Wilson a facut parte din Porcupine Tree, asta ca sa stiti la ce dati click.

Blackfield - Blackfield V 2017 album

Blackfield V

Normal ca am dat play la noul album Blackfield, doar stiti ca nu-l scap din ochi pe Steven Wilson!

Si, de altfel, nici nu e greu de urmarit pentru ca in lumea prog-rock-ului este peste tot: lucreaza ca producator pentru Opeth si Anathema si la remastering-ul King Crimson, Yes si Jethro Tull. Iar acum compune jumatatate-jumatate in Blackfield, ba chiar il ingroapa intr-un fel pe colegul de trupa, Aviv Geffen, pentru ca multe dintre piese suna ca si cum ar fi albumul sau solo.

Inclinatia lui Steven Wilson spre melodios, orice ar canta, se vede pe intregul album. Incercati, de exemplu, “We’ll Never Be Apart”, care aduce a REM in perioada timpurie sau “Family Man”, foarte frumosul prim-single. Mai este si “Lately”, mult mai pop decat toate celelalte melodii si care cam sare in ochi,Lonely Soul” cu o infuzie de trip-hop si muzica electronica sau Life is an Ocean”, in stilul Pink Floyd (acum stau sa ma intreb daca Wilson nu s-o fi saturat sa tot fie comparat cu Pink Floyd).

“From 44 to 48” inchide albumul, iar prima oara cand am ascultat-o m-am intrebat daca nu este cumva o melodie autobiografica a lui Wilson. Este, normal: From 44 To 48 is a song about growing older and letting go of dreams.” (sursa: teamrock.com). Si la fel ca atat de multe altele din piesele sale, suna atat de familiar, ca parca a mai fost scrisa o data.

Albumul este la fel de dinamic si modern, asa cum te-ai astepta, daca ai ascultat recentele proiecte ale lui Wilson. E o gura de oxigen si este un album optimist, in ciuda glumei adevarate a prietenului de pe Facebook. 

PS: Sticluta de pe coperta albumului “V” este o reinterpretare a sticlutei de pe primul album Blackfield (2004), reinterpretata cu tema noului disc: oceanul.

Advertisements

2 thoughts on “Blackfield V (Steven Wilson si Aviv Geffen) – recenzie album

  1. Pingback: Ce sa ne asteptam de la noul album Steven Wilson, „To The Bone”, care apare in 2017? | Minds Under Construction

  2. Pingback: Steven Wilson concerteaza la ARTmania Festival Sibiu 2018 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s