The Neal Morse Band are album nou si dublu: “The Similitude Of A Dream”


Avem album nou de la una dintre trupele lui Neal Morse (cea cu Mike Portnoy). The Neal Morse Band a lansat vinerea asta, pe 11 Noiembrie 2016, un dublu-album conceptual, The Similitude Of A Dream.

The Neal Morse Band album The Similitude Of A Dream 2016

The Neal Morse Band

E al doilea album in acesta formula Neal Morse Band (foto: contul oficial de Facebook), neluand aici in calcul toate colaborarile lui Morse cu Portnoy. Zic asta ca sa nu ne certam.

De-a lungul anilor, Morse cu Portnoy si George au avut muzicieni de suport, insa in 2012 s-au hotarat sa faca auditii pentru a gasi muzicienii potriviti pentru a completa trupa. Hubauer si Gillette au fost angajati dupa trei zile de auditii.

Lineup-ul curent al The Neal Morse Band este format din Morse, Portnoy, basistul Randy George, claparul Bill Hubauer si chitaristul Eric Gillette.

Cu tema albumului, lucrurile se complica, doar vorbim de progresivi.

Neal Morse povesteste pentru blabbermouth.net ca discul este bazat pe cartea “Calatoria pelerinului”, de John Bunyan. De aici vine si titlul albumului, pentru ca titlul original al cartii era mai lung: The Pilgrim’s Progress from This World to That Which Is to Come; Delivered under the Similitude of a Dream.

Cartea spune povestea calatoriei spirituale a unui om din Cetatea Nimicirii la locul izbavirii.

Cu toate ca Neal Morse nu a citit cartea in cauza, ideea a venit din partea unui cunoscut care i-a sugerat sa faca un album. Nici dupa asta n-a citit cartea, insa a cautat cautat fragmente pe Google, ideea i-a placut si-asa a inceput sa se contureze The Similitude Of A Dream.

Partea draguta e ca acest album se bazeaza pe 75-80 de pagini, ca daca citea toata cartea, nu mai iesea dublu-album.

Mike Portnoy spune despre noul material ca este cel mai bun din ce-au facut impreuna pana acum, iar intr-un interviu recent citeam ca duce dorul vremurilor cand era vioara intai la Dream Theater.

Asta ca sa inchei cu o veste care sa va bucure.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s