Industrialii Circle of Dust anunta primul album nou in 18 ani: “Machines of Our Disgrace”


Trupa de industrial cu mare succes in anii ’90, Circle of Dust, s-a intors cu un single-uri si album noi. Pionierii industrialului, Circle of Dust se intorc in acest an cu “Machines of Our Disgrace”, album programat pentru lansare in Decembrie 2016. Anuntul a aparut pe Metal Underground.

14570482_1827908577493695_6278967375634805959_n

Circle of Dust – Machines of Our Disgrace album 2016

In acest an, Circle of Dust ne-au aratat single-urile “Contagion” si “Neophyte“, plus melodia de titlu. Coperta discului este cea de mai sus (foto: contul oficial de Facebook), iar “Machines of Our Disgrace” va fi al cincilea album din discografia Circle of Dust. V-am insirat discurile mai jos.

Subiectele noului disc abordeaza tehnologia, biotehnologia, dar si gentica, pe piese precum “alt_human” si “Neurachem”. “Hive Mind” si “Humanarchy” pun in discutie rolul barbatilor in contextul ambiguitatii morale si politice a societatii actuale. Bla-bla. Ascultati-le muzica, nu le mai cititi comunicatele!

Circle of Dust

este o trupa de rock industrial infiintata de Klayton, un muzician american multi-instrumentist, mult mai cunoscut datorita altei formatii, Celldweller.

Klayton a format Circle of Dust in New York, dupa desfiintarea fostei sale trupe, de la sfarsitul anilor ’80, Immortal.

Albumul de debut, autointitulat, a fost lansat in 1992 si a fost descris drept “post-Pretty Hate Machine industrial pop”. Urmatoarele albume au aparut in 1994 – “Brainchild”, 1993 – compilatia “Metamorphosis”, cu piese de pe primele doua LP-uri si in 1998 – “Disengage”, cu o reeditare in 1995 a  primului LP, “Circle of Dust”.

In 1995 casa de discuri cu care semnasera a intrat in faliment si a refuzat sa-i elibereze de contract. Pana la stabilirea falimentului si clarificarea situatiei financiare, Klayton a preferat de desfiinteze trupa si sa-si continue proiectele cu alte formatii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s