Steven Wilson revine in Blackfield. “Blackfield V” va fi lansat pe 10 Februarie 2017


Acum, ma scuzati ca iar vorbesc de Steven Wilson si nu ofer, asa cum mi-am propus, o mai mare varietate pe blogul meu, dar pe cuvant ca intr-o saptamana si jumatate nu am gasit ceva mai interesant decat acest anunt. In plus, am ascultat albumul lor Blackfield IV si mi s-a parut foarte frumos si foarte interesant.

Blackfield - Blackfield V 2017 album

Blackfield V coperta

Steven Wilson, a confirmat faptul ca al cincilea album Blackfield (ambele foto: pagina oficiala de Facebook) va avea lansarea pe (20 Ianuarie 2017) 10 Februarie 2017, prin intermediul Kscope. De asemenea, el pregateste o relansare a editiei limitate a albumului sau solo din 2015 Transience, completat cu o piesa suplimentara.

Steven Wilson a facut un pas inapoi din Blackfield in 2009 si si-a anuntat plecarea definitiva in 2014. Se pare ca s-a razgandit in cele din urma si va relua colaborarea cu muzicianul israelian Aviv Geffen alaturi de care are patru albume sub numele Blackfield.

Ceea ce stim pana acum este ca piesele au fost compuse si inregistrate intr-o perioada de 18 luni in Israel si Anglia, iar Blackfield V va contine 13 melodii cu legatura intre ele. Tema nu o stim deocamdata, insa aranjamentele sunt ale Session Orchestra din Londra.

Alan Parsons a produs trei dintre piesele cheie ale albumului.

Ambii muzicieni vorbesc despre Blackfield V ca cel mai bun album al colaborarii lor de pana in prezent.

UPDATE IANUARIE 2017: Primul single de pe noul album, “Family Man”, a aparut si ne da o idee despre cum va suna discul. Vi l-am lasat mai jos.

Intre timp, Transience va fi lansat pe CD in aceasta luna, dupa ce a fost disponibil numai pe vinil anul trecut. Transience cuprinde melodii ale lui Wilson din perioada solo 2003-2015, iar acum se imbogateste cu o piesa de pe mini-albumul , aparut la inceputul lui 2016, Happiness III.

Blackfield 

Blackfield este un proiectul muzical al lui Steven Wilson si al muzicianului rock israelian Aviv Geffen (foto: pagina oficiala de Facebook/ Photo credit: Hajo Müller). Impreuna au patru albume in perioada 2004-2013: Blackfield si Blackfield II ca parteneri egali si Welcome to my DNA si Blackfield IV cu Geffen in rol principal.

14523131_1193851194018574_4387686082911771955_n

Blackfield: Aviv Geffen & Steven Wilson Photo credit: Hajo Müller

Aviv Geffen

Geffen a lucrat cu producatorii Tony Visconti si Trevor Horn, a cantat live cu U2 si Placebo si este in prezent membru al unui juriu TV israelian la The Voice.

Steven Wilson

L-am lasat la urma, pentru ca am tot scris despre el pe blogul meu si, in plus, e imposibil sa nu-l stiti.

In prezent solo, Steven Wilson a devenit cunoscut ca fondator, chitarist, solist si compozitor al trupei prog-rock Porcupine Tree. A lucrat, de asemenea, cu artisti precum Opeth, King Crimson, Pendulum, Jethro Tull, XTC, Yes, Marillion, Orphaned Land, Fish si Anathema.

Wilson este un producator auto-didact, inginer de sunet, chitarist si clapar, cantand si la alte instrumente dupa cum are nevoie: chitara bas, pian, flaut.

Este fost nominalizat de patru ori la premiile Grammy, de doua ori cu Porcupine Tree, o data cu trupa cu care a colaborat, Storm Corrosion (Mikael Åkerfeldt de la Opeth + Steven Wilson) si inca o data ca solist solo. Cel mai recent album al sau a fost la inceputul acestui an, 4½. L-am anuntat aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s