Alter Bridge – “The Last Hero” – recenzie album


Daca tot m-a pus colegul Marcel Platon (City FM, Radiotopic) sa-i zic o parere “repede, la cald” despre noul Alter Bridge (ambele foto: pagina oficiala de Facebook), apai s-o facem publica!

Alter Bridge The Last Hero album 2016

Alter Bridge The Last Hero 2016

“The Last Hero” a aparut pe 7 Octombrie 2016, promovat de prim single foarte prost, “Show Me A Leader”. De ce l-au ales tocmai pe asta, nu stiu, dar banuiesc ca si casa de discuri si-a spus un cuvant sau banuiesc ca au vrut sa faca un “statement” intr-un an electoral american foarte agitat si in care nemultumirea si lipsa de optiuni sunt la ordinea zilei. Sau poate lor le-a placut.

“Show Me A Leader” este si piesa cu care incepe albumul, iar odata ce-am reusit sa trec de ea mi s-a deschis gustul pentru muzica lor. Ca sa dau si un argument pentru care nu mi-a placut, este tributara unui stil invechit. In rest, mesajul “show me a leader that won’t compromise” e foarte bun.

Albumul nu e rau, numai ca n-am terminat aici cu tocatul. In primul rand, este mult prea lung. In al doilea, nu aduce nimic nou. E o combinatie intre albumele de hituri de pana la ABIII si “Fortress”, pe care au avut compozitii mai ample, mai elaborate si care mi-a placut mult mai mult decat ce-au facut pana atunci. Pornisera spre o influenta progresiva un pic, dar pe The Last Hero oscileaza.

In rest, se vede ca Tremonti este fan al thrashului, pentru c-a umplut albumul de solo-uri de chitara, iar daca nu era de-ajuns, a mai bagat si Myles Kennedy, vocalul, despre care Tremonti declara admirativ: “Eu si Slash am spus amandoi ca e cel mai bun chitarist din trupele noastre”. Lasati…

Alter Bride The Last Hero album 2016

Alter Bridge

N-o fi albumul perfect, insa are si parti bune. De fapt, are multe parti bune. “The Last Hero” e una dintre ele, piesa care inchide albumul si care mi se pare cea mai tare de pe el. Nu termina niciodata albumele cu o piesa proasta, si ultima impresie conteaza.

“This Side of Fate” imi aduce aminte de perioada “Blackbird” in modul in care se comuta de la chitara la corurile distorsionate si ajunge la un crescendo cu solo-ul lui Tremonti. Si e destul de lunga sa le ofere tuturor celor din trupa un moment de glorie.

Mi-au placut si “The Other Side”, “Twilight”, “Island Of Fools” sau “Cradle to the Grave”, iar de “Poison In Your Veins” nu va mai spun, ca deja a remarcat-o toata lumea. Colegul Marcel Platon spunea ca pe ea ar fi ales-o ca prim single si mai spunea ca Myles Kennedy e la maximum din ce poate, adica foarte bine, pe acest album. Aici macar suntem cu totii de acord.

Ca impresie generala, e un album care mi-a placut, cu observatiile de mai sus. Este cred cel mai heavy al lor de pana acum, totusi, cel mai bun album hard-rock/ heavy de anul asta nu le apartine.

Advertisements

One thought on “Alter Bridge – “The Last Hero” – recenzie album

  1. Pingback: “Ciudatul” Myles Kennedy (Slash, Alter Bridge) are gata primul album solo: “Year of the Tiger” | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s