Intoarcearea Pixies: “Head Carrier”, noul album, va aparea in Septembrie


Noul album Pixies, “Head Carrier”, va avea lansare pe 30 Septembrie, iar de pe el avem deja la ascultare doua single-uri: “Um Chagga Lagga” si “Talent”, ca sa ne putem face o idee despre intoarcerea Pixies.

The Pixies Head Carrier album 2016

The Pixies

Zic “intoarcerea” pentru ca ultimul album in acest format a fost in 1991, “Trompe Le Monde”. In 2014, Pixies (foto: pagina oficiala de Facebook) au mai scos muzica noua, insa sub forma a trei EP-uri numite “Indie Cindy”.

Noul album Pixies are o piesa pentru Kim Deal, fostul basist al grupului. “All I Think About Now” este o multumire pentru contributia pe care Kim Deal a avut-o in Pixies si este cantata de inlocuitoarea ei, actualul basist. Iar actualul basist este Paz Lenchantin, care-a fost inainte la A Perfect Circle si Zwan. Ea a inlocuit-o pe Kim Shattuck in 2014, care, la randul ei a inlocuit-o pe Kim Deal in 2013.

A fost o palarie in care am incercat sa intru si am incercat sa fac tot ce-mi sta in putinta sa fac in asa fel incat live-urile sa sune la fel cu originalul,

declara basistul Paz Lenchantin, dupa ce a fost numita membru permanent al grupului Pixies.

Pentru sustinerea noului lor album, Pixies va demara un turneu european, in noiembrie 2016, prima etapa a ceea ce a promis a fi un turneu la nivel mondial, care se va extinde si in 2017.

Pixies

The Pixies este o trupa americana de rock alternativ formata in 1986, in Boston, Massachusetts. Formula originala i-a cuprins pe Black Francis (lead vocals, rhythm guitar), Joey Santiago (lead guitar), Kim Deal (bass, backing vocals) si David Lovering (baterie).  Trupa s-a desfiintat in 1993, dar s-a reunit in 2004. Kim Deal a plecat in 2013.

Muzica Pixies are elemente care includ psihedelic, noise pop, hard rock, surf pop si surf rock. Black Francis este principalul compozitor al grupului.

Kim Deal

In paralel cu Pixies, Kim Deal a avut si The Breeders, trupa de alternativ cu care a avut cateva albume, dintre care unul de mare succes, “Last Splash” (1993), cunoscut in special pentru hitul “Cannonball”. Trupa a anuntat recent reintoarcerea si faptul ca pregateste un nou album.

Pixies – Head Carrier album 2016 – Track List

 1. Head Carrier
 2. Classic Masher
 3. Baal’s Back
 4. Might As Well Be Gone
 5. Oona
 6. Talent
 7. Tenement Song
 8. Bel Esprit
 9. All I Think About Now
 10. Um Chagga Lagga
 11. Plaster Of Paris
 12. All The Saints

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s