Super-grupul Temple Of The Dog ne-a dat la ascultare varianta demo a “Black Cat” + povestea neromantata a grupului


Super-grupul anilor ’90, din care au facut parte muzicieni si viitori membri din Soundgarden si Pearl Jam, Temple Of The Dog (foto: pagina oficiala de Facebook) se pregateste pentru relansarea singurului sau album, autointitulat. “Black Cat” este o piesa neaparuta pana acum si care va face parte din discul reeditat, care va fi lansat anul asta, pe 30 Septembrie. Ocazia este aniversarea de 25 de ani de la aparitia discului.

Temple Of the Dog Chris Cornell Eddie Vedder

Temple Of the Dog

Temple Of The Dog a anuntat recent reuniunea, precum si primul turneu de cand s-a format, din 1990 incoace. Datele turneului nord-american sunt de gasit pe site-ul lor oficial.

In fapt, ei nu au fost in turneu niciodata si au la activ un singur album, inregistrat initial ca album-tribut. Povestea, mai jos un pic.

Temple Of The Dog

Povestea celor de la Temple Of The Dog este foarte frumoasa. Temple Of The Dog s-a format din ramasitele altui grup, pe nume Mother Love Bone. Chris Cornell, impreuna cu Jeff Ament, Mike McCready si Stone Gossard, s-au adunat pentru a onora amintirea lui Andrew Wood, vocalist al formatiei Mother Love Bone, mort in urma unei supradoze, in 1990. Andrew Wood era prietenul lui Chris Cornell si colegul sau de camera.

Chris Cornell a scris “Say Hello 2 Heaven” si “Reach Down”, doua dintre melodiile Temple Of The Dog, pentru a trece peste durerea pierderii prietenului. Au fost scrise in memoria lui Andy si cu gandul de a le inregistra alaturi de Mother Love Bone.

Gossard si Ament de la Mother Love Bone au inceput sa inregistreze alaturi de Mike McCready si l-au adus si pe tobosarul Matt Cameron de la Soundgarden pentru demo-uri.

Pentru ca a inceput totul ca o colaborare-tribut pentru Andrew Wood, Temple Of The Dog nu a avut nicio intentie comerciala cu albumul. Gossard a declarat mai tarziu ca a fost cel mai usor si mai frumos album in care a fost vreodata implicat.

Chris Cornell adauga:

Temple Of the Dog a fost despre a face un album pur si simplu pentru bucuria de a face asta. Nu eram preocupati de ceea ce vor crede cei din afara grupului nostru de prieteni. A fost primul si poate singurul album facut fara niciun stres pe care l-am facut noi toti.

Gossard, Ament si McCready au fost cei care aproape simultan au format un nou grup, cunoscut sase luni mai tarziu sub numele de PEARL JAM. Un solist din San Diego, pe nume Eddie Vedder, a intrat in studioul de inregistrari pentru a fi backing vocal pe trei dintre piesele Temple Of The Dog.

Atunci cand Chris Cornell a compus “Hunger Strike”, avea nevoie de un duet, iar Eddie Vedder a fost inrolat. “Hunger Strike” a devenit hit, ajungand pe locul 4 in Billboard’s Mainstream Rock Tracks chart.

Advertisements

One thought on “Super-grupul Temple Of The Dog ne-a dat la ascultare varianta demo a “Black Cat” + povestea neromantata a grupului

  1. Pingback: Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2017 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s