Korn se intoarce cu albumul “The Serenity Of Suffering”, in Octombrie


Pionierii nu-metalului, Korn, vin cu un nou album, “The Serenity Of Suffering”, care va fi lansat pe 21 Octombrie, iar primul single, “Rotting in Vain” e ceea ce trebuie. Frumos microfon are in videoclip domnul Jonathan Davis!

13769481_10154264022225761_7021089377140068173_n

Korn The Serenity Of Suffering 2016

Membrii Korn au dezvaluit inca de la inceputul anului directia inspre care se indrepta noul album, proclamand ca va fi unul dintre cele mai heavy discuri Korn de pana acum (foto coperta: pagina oficiala de Facebook).

“[Noul material] este minunat. Este  James (‘Munky’ Shaffer, chitara) si eu”, declara Brian ‘Head’ Welch pentru Alternative Press.

Principalul subiect pe care au batut moneda in toate interviurile a fost “reintoarcerea la radacini”, la soundul original Korn. Solistul Korn, Jonathan Davis a declarat pentru Billboard ca noul album, The Serenity Of Suffering” merge pe aceeasi linie ca “Untouchables”, din 2002 pe care l-a declarat albumul favorit.

Din nou, “The Serenity Of Suffering” va fi cu chitaristul Brian “Head” Welch, ca si precedentul. Welch parasise formatia in 2005 pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, a se dedica familiei si carierei solo.

Korn ne-au vizitat anul trecut, concertand la Bucuresti cu ocazia turneului mondial prin care au serbat 20 de ani de la aparitia albumului de debut (turneul a inceput in 2014 si s-a intins si pe parcursul urmatorului an).

De ce a avut asa mare influenta Korn?

Au fost printre primii care-au inceput, in California, in 1993 avand deja un demo. Nu e putin lucru sa fii primul pe o piata care asta cere, riffurile agresive Korn creand un trend. Putine sunt trupele care se pot lauda ca odata cu ele a inceput un fel de muzica, cred ca le-am putea numara pe degete.

Primul album scos de Korn, autointitulat, este considerat primul album de nu-metal. Iar la al treilea album, scos 3 ani mai tarziu, au deja primul loc in Billboard.

Si inca un motiv: in 2005, cand steaua nu-metalului apusese, Korn a reusit cu “Twisted Transistor”, e adevarat, mai comerciala, sa sparga din nou obisnuintele genului, exact cand toti o cotisera spre heavy-metal, hard-rock, chiar pop-rock.

Iar in ciuda etichetelor primite de-a lungul timpului – alternative metal, rock alternative, grunge, post-grunge, funk metal sau industrial metal – combinatia lor de muzici a fost una originala si neasteptata. Poate ca s-a pliat si foarte bine pe era usor violenta si revolutionara a anilor ’90, in care au inceput. Iar rebelii anilor ’90 aveau nevoie de idoli sau, mai degraba, de niste anti-staruri rock.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s