Muse – recenzie concert Bucuresti 2016


La aproape 10 ani de la precedentul lor concert in Romania, Muse s-au intors in Piata Constitutiei. Vesti bune: a fost genial! Vesti proaste: a fost mai slab decat cel din 2007.

Muse concert Bucuresti 2016

Muse concert Bucuresti 2016

Ca termen de comparatie, melodia cu care au inceput data trecuta, “Knights Of Cydonia”, a incheiat de data asta show-ul. Numai ca atunci promovau albumul “Black Holes and Revelations”, care a fost excelent, iar acum “Drones”, care-a fost prost. Diferenta de aici vine.

Celor nemultumiti ca n-au comunicat cu publicul, le spun ca n-au comunicat nici data trecuta, concentrandu-se foarte mult pe show. Si din punctul meu de vedere, daca ar face toate trupele la fel si ne-ar mai lasa cu “va iubesc, sunteti minunati”, ar fi perfect. Si daca ar suna toate trupele cum suna Muse live….

Pentru ca suna extraordinar de bine! Mat Bellamy, de exemplu, nu ia nici o nota gresit, reuseste sa cante si la chitara si la pian si la voce si sa fie la fel de fresh la finalul concertului ca la inceput. Si nici restul nu e de lapadat.

Cu “Drones” au deshis concertul de oameni reci. Setlistul a cuprins in principal piese de pe albumul “Drones”, asa cum era si normal, “Psycho”, “Mercy”, “Reapers” sau “Dead Inside” si hiturile “Starlight”, “Supermassive Black Hole”, “Time Is Running Out” sau “Uprising”.

Pentru ascultatorii mai vechi de Muse, a asculta live si impecabil “Plug In Baby” sau “Hysteria” a fost fabulos! Si “Resistence”, despre rezistenta prin iubire intr-o lume care n-are timp de asa ceva sau “Madness”, tot o melodie de dragoste de pe “2nd Law”.

Toate cu proiectii psihedelice, versuri ale cantecelor pe ecran, avertizari vizavi de lumea distopica, explozii stelare (pe “Starlight”, desigur), baloane si confeti pe finalul showului. Vedeti ca nu sunt reci?

Muse concert Bucuresti 2016

Muse concert Bucuresti 2016

Dar nu vreau sa credeti cumva ca asta a fost tot, ca a venit o trupa buna, a cantat hiturile, ne-a aratat niste luminite si a plecat acasa. Pentru ca un concert Muse este mult mai mult decat atat: este mesaj. Iar mesajul, probabil ca il stiti: este despre manipulare, globalizare, despre lumea Orwell-iana, despre lipsa empatiei si a sentimentelor, despre apocalipsa numita dezumanizare, este despre politica stramba sau despre barierele pe care ni le impunem singuri. Nimic optimist.

Muse nu este o trupa soft din niciun punct de vedere. Este vorba despre atitudine si mesaj.

“Knights of Cydonia” a incheiat seara si nu intamplator. Pentru ca e un protest impotriva uniformizarii.

Mai vreau!

Mai multe poze v-am lasat pe pagina de Facebook.

Advertisements

2 thoughts on “Muse – recenzie concert Bucuresti 2016

  1. Pingback: Muse proiecteaza “Drones World Tour” pe 12 Iulie in toata lumea, inclusiv in Romania | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s