VOLA a lansat “Starburn”, iar albumul apare in Septembrie


Progresivi, avem o noua trupa: VOLA este un grup danez de progresiv, aflat la inceput de drum. Albumul de debut, “Inmazes”, are programata lansarea pe 16 Septembrie. Pana atunci, v-am lasat mai jos single-ul “Starburn”, care pe mine m-a omorat.

Vola

Vola

Anterior acestui album pe care-l pregatesc, VOLA au mai lansat doua EP-uri: “Homesick Machinery” in Noiembrie 2008 si “Monsters”, in Octombrie 2011.

Despre discul de debut, “Inmazes” (ambele foto: pagina oficiala de Facebook), chitaristul si vocalul Asger Mygind a vorbit cu Prog Sphere, spunand ca dureaza de trei ani pregatirea lui, cu tot cu compozitii, iar despre temele pe care le abordeaza:

Albumul a incercat sa capteze acest sentiment de a fi prins in labirinturi mentale, fara a fi capabil de a experimenta pe deplin fericirea, practic. Cum este această lupta vizualizata in propria minte si cum cei din jur reactioneaza la comportamentul cauzat de aceasta? Acestea sunt principalele teme.

Vola Inmazes 2016

Vola Inmazes 2016

Intrebat de trupele sau artistii care i-au influentat, Asger Mygind a nominalizat albumele Massive Attack – “100th Window” (2003), “Insurgentes” al lui Steven Wilson, albumul Ulver “Shadows Of The Sun” si Porcupine Tree, Devin Townsend, Soilwork si Meshuggah.

Imediat dupa lansarea albumului, Vola vor participa la Euroblast, festivalul de metal progresiv din Koln, dupa care vor pleca intr-un turneu de promovare.

VOLA – “Inmazes” album 2016 – tracklist:

01. The Same War
02. Stray The Skies
03. Starburn
04. Owls
05. Your Mind Is A Helpless Dreamer
06. Emily
07. Gutter Moon
08. A Stare Without Eyes
09. Feed The Creatures
10. Inmazes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s