Nick Cave & The Bad Seeds, album si film in Septembrie


Nick Cave va lansa noul sau album, “Skeleton Tree”, sub forma unui screening al unui film-concert. Albumul va fi lansat la miezul noptii de 9 Septembrie, in timp ce filmul va fi prezentat o zi mai devreme.

10665889_692649050826807_3001805597755316131_n

Nick Cave album 2016

Cel de-al 16-lea album de studio al lor va avea lansarea pe 9 Septembrie, iar melodiile de pe el vor fi incluse in filmul “One More Time With Feeling” in regia lui Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly), care va avea premiera cu o seara mai devreme.

Contrar practicii obisnuite, niciun single nu va fi lansat pentru promovarea albumului. Albumul cel nou se vrea o continuare a celui din 2013, “Push the Sky Away”.

Filmul va fi alb-negru, color si 3D, iar stilul va reflecta stilul intim si lipsit de ornamente al albumului, anunta Consequence Of Sound.

Ultimul album de pana acum Nick Cave & The Bad Seeds (foto: pagina oficiala de Facebook) este cel din 2013, care a fost lansat va vremea respectiva alaturi de o colectie de live-uri numita “Live From KCRW”. A scris romanul “The Sick Bag Song” (2015), scrisă de Cave pe când se afla alaturi de Bad Seeds intr-un turneu mamut in America, in 2014.
Numele cartii vine de la obiceiul lui Cave de a-si nota ideile pe pungile pentru voma din avion. Adica e un soi de jurnal atipic de turneu, jurnal scris pe “airplane sick bags”.

Ultimul cantec scris alaturi de The Bad Seeds este cel din 2014, “Give Us a Kiss”, de pe coloana sonora a filmului “20,000 Days on Earth”.

Nick Cave are alaturi de trupa The Bad Seeds 15 albume pana acum, cel care va aparea in acest an fiind cel cu nr. 16.  Prima lui formatie s-a numit The Birthday Party, dar Nick Cave a cunoscut succesul abia cu The Bad Seeds, infiintata in 1984 si cu care a scos in acelasi an discul “From Her to Eternity”.

Nick Cave

Cave s-a nascut in Australia, unde si-a petrecut copilaria, in prezent locuind in Marea Britanie. Tatal lui, profesor de engleza, a murit intr-un accident de masina pe cand Nick Cave avea nouasprezece ani, eveniment tragic ce l-a marcat profund. Din punct de vedere liric, muzica sa a fost marcata de o mare varietate de influente si obsesii legate de moarte, religie, dragoste si violenta.

Cariera de scriitor a lui Nick Cave a inceput in 1988, odata cu publicarea volumului “King Ink, o antologie de poeme si piese de teatru, urmat in 1997 de “King Ink II”. Intre cele doua volume a publicat primul sau roman, “Si a vazut asina pe inger”, a mai scris si o adaptare pentru scena a povestirii “Metamorfoza” a lui Franz Kafka si scenariul filmului “The Proposition” (2005)In 2009 i-a aparut Moartea lui Bunny Munro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s