Asking Alexandria – The Black – recenzie album


“The Black” e cel mai bun album de metal pe care l-am ascultat de la inceputul anului.

Asking Alexandria The Black album 2016

Asking Alexandria The Black 2016

Daca aveti chef de englezi sau metalcore, zic sa incercati Asking Alexandria (foto: contul oficial de Facebook). Cu un vocal nou si un suflu mult mai poaspat, trupa s-a intors in martie anul asta cu un album foarte tare, “The Black”, care-a ajuns pana pe prima pozitie a topului american de rock.

Muzica lor porneste de unde se opreste acum Bring Me the Horizon, care-au ales calea mai melodioasa. Atat doar ca Asking Alexandria nu face niciun compromis comercialului.

In fine, aproape niciun compromis, pentru ca am sarit la fiecare ascultare a albumului peste “I Won’t Give In” sau inceputul gen Bon Jovi de la “The Lost Souls”, prea arena-rock pentru mine. Cu toate ca pe “The Lost Souls” dulcegariile se estompeaza din a doua treime a piesei.

Compenseaza insa cu cea mai grea – cred – de pe intregul album, “Undivided”, de la departare favorita mea, cu “The Black”,“We’ll Be OK” sau piesa puternica cu care se deschide albumul, Let it Sleep”, genul cu o multime de voci duble alternante intre versuri si refrene, dublate de o chitara in forta. Nu ca n-ar fi un cliseu al genului, dar ce mai conteaza din moment ce-ti place ce asculti.

The Black este un album puternic, furios si foarte frumos, in care Asking Alexandria a incercat sa demonstreze ca poate sa treaca peste despartirea de cel care le-a fost imagine ani de zile, fostul frontman si membru fondator, Danny Worsnop. Care nu scapa nicio ocazie sa arunce sulite inspre fostii colegi.

Povestea noului lor vocal,

ucraineanul Denis Shaforostov, este mult mai interesanta decat certurile dintre ei.

Denis Stoff, cum ii spun ei, era fanul trupei Asking Alexandria si a reusit sa adune foarte multe vizualizari pe Youtube cu propria interpretare a melodiilor trupei. Gluma favorita a englezilor era ca Danny Worsnop are oricand un inlocuitor, la o adica. Denis a fost in trupa care a deschis concertul Asking Alexandria de la Moscova si n-a incetat sa spere ca intr-o zi minunea se va implini. Practic vorbind a fost singura si cea mai la indemana optiune atunci cand AA a cautat un vocal care sa aduca un suflu nou, o interpretare proprie si un pic mai mult entuziasm in trupa. O interpretare proprie pentru ca, odata cu plecarea lui Danny, Asking Alexandria au fost nevoiti sa stearga tot ce-au inregistrat cu el, sa vina cu noi compozitii si sa-l invete pe ala micu’ cam ce presupune o trupa mare.

Pe scurt, Denis Shaforostov este un Oli Sykes (solistul Bring Me The Horizon) cu mai putine tatuaje. Mi-ar placea sa-i vad live.

Albumul “The Black” al Asking Alexandria poate fi ascultat pe contul de Youtube al casei de productie.

Advertisements

2 thoughts on “Asking Alexandria – The Black – recenzie album

  1. Pingback: Top 10 albume rock la mijlocul lui 2016 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Asking Alexandria, concert la Bucuresti | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s