Iggy Pop & Josh Homme – #PostPopDepression – recenzie album


Aha, deci asa! Josh Homme este fan al perioadei Berlin a lui Iggy Pop. Pacat ca s-au interzis tigarile in baruri, ca asta-i un album perfect de fumat pe el.

Iggy Pop Josh Homme Post Pop Depression 2016

Iggy Pop Josh Homme Post Pop Depression 2016

Cu toate ca acum colaborarea pare foarte logica, anuntul a fost o surpriza pentru toata lumea. Iggy Pop i-a trimis cateva poezii si idei despre continuarea albumelor “The Idiot” si “Lust For Life” lui Homme, iar Homme ce-ar fi putut spune? Iar primul lor single, “Gardenia”, a venit sa confirme muzica la care se astepta toata lumea: post-punk, post-pop, post-Pop-depression.

In versuri, Pop deapana amintiri, ne da/ isi da sfaturi si face confesiuni. Ne vorbeste de remuscari, frivolitate, inutilitate si ne pune sa ne intrebam ce se intampla cand ajungi la varsta pensionarii. Spunea intr-un interviu c-a avut tot timpul in minte un personaj: o combinatie intre el si un veteran de razboi.

Acum, inteleg sentimentul: Lou Reed s-a dus, Lemmy a disparut intr-o zi de decembrie, David Bowie l-a lasat la inceputul anului, e normal sa lasi totul balta si sa faci un album despre moarte. Si despre sex, ce naiba, e Iggy Pop si tocmai ce-a pozat gol.

Cred ca ultimul album al lui Iggy Pop seamana intr-un fel cu ultimul al lui Bowie: e trist, melancolic, nu e un mare album, insa e foarte ok.  

De ce l-ai asculta? Pentru ca-l iubim pe Josh Homme, pentru ca trebuie sa-ti devina simpatici, mai ales cand ii vezi pe coperta “Break Into Your Heart” tinandu-se regulamentar de mana, ca doi scolari, pentru ca Iggy e Iggy, sau, cum ii zicea un personaj din Trainspotting, Iggy e Ziggy.

Mai trebuie sa-l asculti si pentru “Break Into Your Heart”, cu care se deshide albumul, un “Passenger” modern, favorita mea. “German Ways” este un tribut adus perioadei pe care a petrecut-o acolo, alaturi de Bowie. Si mai sunt argumente si “Sunday” sau  “American Valhalla”.

De ce l-ai asculta, mai ales ca nu pare un album pentru cei old-school, nici pentru idealisti, nici pentru nihilisti, ci mai degraba pentru Iggy insusi? Pentru Iggy. Si pentru ca-l iubim pe Josh Homme, iar stoner-rock-ul pe care-l canta de obicei e o bucata din perioada Berlin a lui Iggy Pop.

Ultima si cea mai lunga piesa, “Paraguay, este despre a lasa totul in urma si a te retrage in America de Sud.

Iggy Pop a obosit.

 

Advertisements

2 thoughts on “Iggy Pop & Josh Homme – #PostPopDepression – recenzie album

  1. Pingback: Top 10 albume rock la mijlocul lui 2016 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Top 10 cele mai bune albume rock din 2016 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s