Biffy Clyro s-a intors: “Ellipsis”, noul album


Avem si single nou, “Wolves of Winter”, iar noul album, “Ellipsis”, va fi lansat pe 8 Iulie 2016. Va fi cel de-al saptelea al trupei scotiene de rock alternativ sau chiar de new-prog, pe unele dintre albume.

Biffy Clyro album Ellipsis 2016

Stim si cine este noul producator Biffy Clyro (foto: contul oficial de Facebook): Rich Costey [Muse, Frank Turner], iar numele lui este important pentru ca astfel avem si o directie muzicala. Producatorul ultimelor trei albume a fost Garth Richardson, despre care solistul Biffy Clyro, Simon Neil spunea ca-i tragea inspre rock si piese grele, cu chitare si distors. Asadar, vom avea o schimbare.

Iar de schimbare a vorbit Simon Neil intr-un interviu recent pentru NME, comparand ultimele lor albume cu ceea ce-a facut Ridley Scott, iar pe ultimul, mai degraba cu John Waters.

“Am fost mult influentati de piesele recente din hip-hop, cum ar fi cele mai recente ale lui A$AP Rocky – care sunt atat de al naibii de bune pentru ca suna murdar, oribil, cu voci frumoase sau invers. Incercam sa obtinem acel echilibru al lucrurilor care se clatina pe marginea haosului. Va suna ca Biffy, dar este vorba despre “rocking” in loc de “rock”. “

Pe langa aceste influente, Simon Neil a declarat in emisiunea lui Zane Lowe, unde Biffy Clyro si-a lansat single-ul  “Wolves of Winter” pe 21 Martie, ca noul album este undeva la confluenta dintre Death Grips, Tears For Fears si Deafheaven.

Saptamana trecuta anuntau ca vor avea un concert mare in Glasgow, in August, alaturi de Fall Out Boy si tot alaturi de Fall Out Boy vor fi co-headlineri la Reading & Leeds.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s