Dupa albastru, verde si rosu, Weezer lanseaza “The White Album”


In lipsa de inspiratie, Weezer mai lanseaza un album cu numele unei culori: “The White Album” va fi lansat pe 1 Aprilie 2016.

Weezer The White Album 2016

Weezer The White Album 2016

Este cel de-al zecelea album (coperta: pagina oficiala de Facebook) din discografia trupei americane de rock alternativ si al patrulea care are in titlu o culoare, dupa cel din 1994 numit “The Blue Album”, “The Green Album” in 2001 (discul cu care au marcat revenirea, pentru ca intre timp s-au despartit) si “The Red Album”, in 2008.

Primele single-uri, “Thank God For Girls” si “Do You Wanna Get High?” au fost lansate la sfarsitul anului trecut, iar in Ianuarie 2016 a venit si cel de-al treilea, “King of the World”. Videoclipul primului single il aveti mai jos, de admirat, Weezer fiind recunoscuta ca una dintre trupele cu cele mai tari video-uri. 

Rivers Cuomo, vocalul si chitaristul Weezer, a povestit ca albumul cel nou este inspirat de timpul pe care l-a petrecut in sudul Californiei si i-a numit pe The Beach Boys ca principala lui sursa de inspiratie.

“In mod evident, trupa mea favorita a fost dintotdeauna The Beach Boys si ce-mi place cel mai mult la ei sunt melodiile si progresia de acorduri. Cred ca si armonia. Si orchestratia. Sa nu uit de versuri. Deci, practic, totul. Mi-am dorit sa obtin acel tip de vibratie: piese frumoase si versuri dulci. Imi place, de asemenea, si partea intunecata a plajei – Venice, dupa ce se intuneca, ascultand la Del Monte Speakeasy* despre cum gangsterii trageau cadavrele prin catacombe si le lasau sub dig.”

*Del Monte Speakeasy este cel mai vechi bar din Venice, “Speakeasy” fiind termenul pentru localurile unde se vindeau bauturi alcoolice in timpul prohibitiei din SUA. Acum, Del Monte Speakeasy si-a pastrat profilul de club, se asculta muzica si/ sau se fac petreceri cu DJ.

In primavara asta, Weezer concerteaza in Europa, urmand ca, pe timpul verii, sa mearga intr-un turneu american si asiatic (cateva date, deocamdata) alaturi de Panic! At the Disco. Datele turneului si bilete, pe site-ul lor oficial.

Weezer – “The White Album” tracklist:

  1. California Kids
  2. Wind in Our Sail
  3. Thank God for Girls
  4. (Girl We Got A) Good Thing
  5. Do You Wanna Get High?
  6. King of the World
  7. Summer Elaine and Drunk Dori
  8. L.A. Girlz
  9. Jacked Up
  10. Endless Bummer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s