Joe Bonamassa are album nou: “Blues Of Desperation”


Albumul “Blues Of Desperation” (foto: pagina oficiala de Facebook) va avea numai melodii originale, ceea ce nu e putin pentru un album de blues si este asteptat sa fie lansat pe 25 Martie 2016.

Joe Bonamassa Blues Of Desperation 2016

Bluesmanul si producator de radio, fost copil minune, Joe Bonamassa isi lanseaza albumul cu numarul doisprezece, acesta fiind produs de cel cu care lucreaza de ceva vreme, Kevin Shirley. De altfel, producatorul este cel care i-a propus un fel de muzica mai putin conservatoare. Desigur, radacinile blues-ului sunt acolo, insa e un album mai energic, mai agresiv, dupa cum ar trebui sa sune rock-ul actual. Ascultatorii de Bonamassa stiu ca oricum nu e chiar prima oara cand incearca marea cu degetul.

Despre noul material, Bonamassa spune ca si-ar dori sa fie o demonstratie a evolutiei sale profesionale ca muzician blues-rock, a cuiva care nu se culca pe-o ureche cu ce-a facut pana acum, ci incearca tot timpul sa se impulsioneze si sa se gandeasca cum ar putea evolua muzica sa.

Tot Bonamassa mai spune ca, din punct de vedere liric, vom auzi proverbialele trenuri, munti si vai, pus alte referințe ale blues-ului despre suferinta, amar si singuratate.

Continuatorul bluesului cantat de albi, Joe Bonamassa va concerta intr-un turneu britanic, care va cuprinde 5 reprezentatii in onoarea generatiei de aur a blues-ului din anii ‘60. E un “omagiu adus muzicii lui Eric Clapton, Jeff Beck si Jimmy Page”, dupa propriile-i declaratii, admiratia imensa pe care o are pentru acesti muzicieni pornind de la contributia pe care ei au avut-o in promovarea blues-ului si aducerea lui in rock.

Bonamassa mai are, de asemenea, programate concerte in Germania si SUA, in Martie si Aprilie. Pentru cei interesati, aveti datele si biletele aici.

Primul single de pe noul album se numeste “Drive” si-l aveti mai jos.

Advertisements

2 thoughts on “Joe Bonamassa are album nou: “Blues Of Desperation”

  1. o pagina bine pusa la punct , de apreciat …acum chiar am fost surprins de anuntul ca Bonamassa are un album nou in martie, nici nu stiam, desi sunt abonat la casa lui de discuri, adica Provogue.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s