Aleluia! Avem data pentru albumul Deftones 2016, “Gore”


Al optulea album Deftones va fi lansat pe 8 Aprilie, potrivit chitaristului Stephen Carpenter si se va numi “Gore”. Anul trecut au amanat lansarea de mai multe ori. 

Deftones album 2016

Deftones

Carpenter a facut anuntul la o conventie a chitaristilor, in California (puratand un tricou cu Meshuggah, de care s-a declarat influentat). El a mai anuntat ca Deftones (foto: contul oficial de Facebook) va avea concerte in Martie in Texas, iar in lunile Mai-Iunie, participari la festivaluri din Europa (Download, Nova Rock, printre ele).

Intr-un interviu mai vechi pentru revista NME, solistul Deftones, Chino Moreno a vorbit despre ce i-au inspirat pentru acest nou LP, care ar fi primul dupa moartea basistului Chi Cheng, din 2013, insa nu primul fara el la bas.

Moreno a descris soundul albumului ca fiind unul neconventional si l-a nominalizat pe Morrissey drept sursa de inspiratie. De altfel, Moreno si-a exprimat in interviu admiratia pentru stilul vocal al lui Morrissey de la inceputurile carierei, in care folosea un delay gen Elvis si s-a declarat un fan al versurilor sale melancolice. Un lucru au sigur in comun: ambiguitatea versurilor.

Pentru cei deja ingrijorati, Moreno a mai spus ca in mod sigur vor fi elemente heavy pe acest nou disc.

Pe una dintre melodiile noului disc, cei de la Deftones il au invitat pe Jerry Cantrell de la Alice In Chains.

coperta album Deftones 2016Astazi, pe contul personal de Twitter, Chino Moreno isi troll-eaza fanii, publicand “titlul” si coperta viitorului album, avandu-l pe Martin Gore drept model.

Explicatiile vin intr-o postare:

“Martin Gore has written more songs than any other human dead or alive that I’ve connected with.”

Deftones

Componenta actuala Deftones este: Chino Moreno (vocal), Stephen Carpenter (chitara solo), Frank Delgado (clape), Abe Cunningham (tobosar) si Sergio Vega (bas).

Basistul original al grupului a fost Chi Cheng, a carui cariera s-a incheiat in 2008, in urma unui accident de masina intrand in coma si murind apoi, in 2013.

One thought on “Aleluia! Avem data pentru albumul Deftones 2016, “Gore”

  1. Pingback: Noul album Meshuggah apare in toamna 2016 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s