Anderson/ Rabin/ Wakeman au supergrup


Da, este vorba de Jon Anderson, Trevor Rabin si Rick Wakeman. Nu este prima oara cand cei trei planuiesc sa formeze un grup si sa scoata un album, insa de data asta s-au hotarat sa plece in turneu mai intai si apoi sa lanseze discul. Poate de data asta le iese.

Anderson trevor rabin rick wakeman

Jon Anderson/ Trevor Rabin/ Rick Wakeman


Zvonul a fost confirmat de Trevor Rabin intr-un post pe Twitter: lucruri minunate se intampla alaturi de Jon si Rick.

trevor rabin twitter

Si Jon Anderson a confirmat pe Facebook, adaugand ca colaborarea sa cu violonistul jazz-rock Jean-Luc Ponty nu va avea de suferit:

In acest an va fi foarte distractiv, Jean Luc si cu mine mergem in turneu in SUA, in lunile mai/ iunie, apoi avem unele concerte / festivaluri in Europa, in vara, si in cele din urma, voi incepe cu Trevor si Rick mai tarziu, sub numele ARW.

Am scris cateva cantece originale impreuna si simt ca este timpul sa iesim impreuna, sa concertam pe scena … totul e foarte interesant… si atat de multe alte lucruri bune stau sa vina, o multime de muzica noua este pe drum …

Chitaristul Jamie Glaser, care a cantat in trupa Anderson Ponty a amintit si el de muzica noua si a dat asigurari ca nimeni nu va fi inlocuit in proiectul Anderson Ponty.

Jon Anderson, Rick Wakeman si Trevor Rabin au lucrat impreuna la albumul cel mai de succes din punct de vedere comercial al grupului Yes, 90125, aparut in 1983.

Rabin a mai lucrat alaturi de Yes si pe Big Generator, Union si Talk si a plecat dupa acest din urma album sa compuna alături de Roger Hodgson de la Supertramp.

Anderson, pe de alta parte, a reusit sa plece de mai multe ori din Yes, nici acum necantand cu ei. Colaborarea solo cu Rick Wakeman si-a inceput-o cu albumul 1984, iar in 1988, dupa Big Generator au pornit impreuna in proiectul  Anderson Bruford Wakeman Howe, care a scos un album si-a avut un turneu.

Jon Anderson si Rick Wakeman au scos un album impreuna, in 2010, numit The Living Tree.

 

Advertisements

One thought on “Anderson/ Rabin/ Wakeman au supergrup

  1. interesant..nici nu am apucat sa aud ce a facut cu Ponty si iata un nou proiect.din cate stiu, Anderson a avut probleme cu vocea, parca a fost operat, deci ia trecut?Ultima sa colaboraare cu Wakeman a fost destul de jalnica, nu stiu daca era inainte sau dupa operatie , oricum nu mi-a placut.El este unul din vocalistii mei preferati…ia sa pun pe youtube desi nu obisnuiesc, culmea…da, din pacate varsta si problemele medicale isi spun cuvantul , ce pacat ..o umbra din ce a fost vocea cu un timbru fermecator.Nu cred ca va face mare branza si cu Rabin+ Wakeman, doar daca am da timpul inapoi, ceea ce ste imposibil. http://www.rockshop.ro

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s