Steven Wilson lanseaza un nou album, “4 ½”, pe 22 Ianuarie 2016


22 Ianuarie este data aparitiei unui nou album Steven Wilson, intitulat “4 ½” si gandit ca o tranzitie intre albumul cu numarul patru “Hand. Cannot. Erase.” si urmatorul LP. 

Steven Wilson

Dupa cum a declarat, lui Wilson (foto: contul oficial de Facebook) i se pare prea mare distanta intre albume si avand si muzica din belsug, s-a gandit sa vina cu albumul scurt, de 6 melodii, insumand 37 de minute de muzica.

4 melodii au fost inregistrate in timpul sesiunilor pentru “Hand. Cannot. Erase.”, cel mai tare album de progresiv din 2015 (recenzia albumului o puteti gasi aici),  una in timpul inregistrarilor pentru precedentul album, “The Raven that Refused to Sing (And Other Stories)”, din 2013.

Steven Wilson coperta album 4 ½ 2016

Steven Wilson coperta album 4 ½ 2016

Ultima dintre ele este o varianta a “Don’t Hate Me”, o piesa de pe al cincilea album Porcupine Tree, “Stupid Dream”, din 1999, refacuta acum cu Ninet Tayeb la voce, alaturi de Wilson.

Discul este inregistrat alaturi de trupa sa, colaboratori ai lui Steven Wilson, cu care a lucrat in ultimii ani: Adam Holzman, Nick Beggs, Guthrie Govan (Official), Dave Kilminster, Craig Blundell, Marco Minnemann, Chad Wackerman si Theo Travis.

Steven Wilson este in acest moment intr-un turneu european, care va continua si cu cateva date nord-americane. Aproape de noi va veni la Budapesta, pe 22 Aprilie si pe 30 Aprilie, la Sofia.

In vara, va fi headliner la Festivalul Be Prog! My Friend Barcelona 2016.

Steven Wilson a vorbit despre directia muzicala viitoare

Intr-un interviu recent pentru Metal Wani, a declarat: Tin foarte mult la ideea ca fiecare album are o personalitate proprie, nu-mi place sa ma repet.

In cadrul aceluiasi interviu, Wilson a mai vorbit si ca deocamdata nu stie care va fi directia urmatorului album si ca acest lucru il va vedea odata ce va incepe procesul de creatie.

Nu stiu (care va fi urmatorul meu pas). Am idei vagi, vreau sa fac ceva poate chiar mai actual, sa aduc un sound mai electronic, poate chitare grele din nou, poate ma voi concentra  mai mult pe melodie, dar in acest moment, sunt idei foarte vagi, abstracte chiar.

Intrebat si de piesele melancolice pe care le compune, fostul solist Porcupine Tree a spus ca nu are tendinta de a compune piese despre lucrurile care-l fac fericit, ci mai degraba despre lucrurile care il supara, il instristeaza sau il fac melancolic.

O bucata de melancolie, aveti mai jos, melodia Porcupine Tree pe care o va relua pe albumul cel nou.

Steven Wilson – “4 ½”, 2016 – tracklist:

  1. My Book of Regrets (9.23)
  2. Year of the Plague (4.15)
  3. Happiness III (4.31)
  4. Sunday Rain Sets In (3.50)
  5. Vermillioncore (5.09)
  6. Don’t Hate Me (9.34)

3 thoughts on “Steven Wilson lanseaza un nou album, “4 ½”, pe 22 Ianuarie 2016

  1. Pingback: Steven Wilson revine in Blackfield. “Blackfield V” va fi lansat pe 20 Ianuarie 2017 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Steven Wilson revine in Blackfield. “Blackfield V” va fi lansat pe 10 Februarie 2017 | Minds Under Construction

  3. Pingback: Steven Wilson concerteaza la ARTmania Festival Sibiu 2018 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s