Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2016


Nu stiu daca vor si aparea albumele astea sau daca se vor intampla reuniunile, dar cine ne opreste sa visam? Ramane sa le bifam pe parcursul anului astuia si mai ales sa vedem ce alte surprize (placute) ne astepata. Astept si debuturile anului 2016.

Untitled

  • System of a Down

“Hypnotize”, pana acum ultimul album System of a Down a fost lansat in Noiembrie 2005 (asta daca nu luam in calcul compilatia “Bundle”, aparuta in 2011), insa anul trecut trupa s-a reunit pentru un turneu scurt, incheiat in tara de origine, Armenia, unde au comemorat 100 de ani de de la genocidul armean. Daca ar fi sa luam in calcul acest lucru si sa urmam traseul reuniunilor mari de pana acum (vezi Faith No More, de exemplu), ar trebui sa spunem ca asta este turneul de dinaintea unui nou album. De anuntat n-au anuntat nimic, decat ca au piese noi si asta este motivul pentru care fanii SOAD raman optimisti. Ramane sa vedem daca se va intampla o lansare de album System of a Down in 2016, daca nu poate vor continua cu turneele macar.

  • Jimmy Page

Mr. Jimmy Page ne-a mai pacalit si anul trecut ca se intoarce, iar din 1988, de cand i-a aparut singurul lui album solo, se tot lasa rugat. Sigur, asteptarile sunt mari si nu te poti intoarce oricum atunci cand te cheama Jimmy Page, dar sa speram ca, de data asta, planurile despre noi piese si despre o noua trupa nu vor ramane la stadiul de proiect. Evident, are in plan ceva complet diferit fata de ce-a facut cu Led Zeppelin, iar albumul e asteptat sa apara in 2016. Hai!

  • Red Hot Chili Peppers

Un nou album Red Hot Chili Peppers se presupunea c-ar fi gata inca din 2014, cand Anthony Kiedis anunta acest lucru intr-un interviu. La acel moment, discul era gata, insa mai trebuia doar inregistrat. De atunci au tot inregistrat, insa Flea si-a rupt mana si si-au luat o pauza. Dupa pauza, urmatorul update a fost ca este din nou gata, insa mai au de inregistrat partea vocala. In 2016 este din nou gata, dar macar avem o data probabila de lansare: Mai sau Iunie.

  • Radiohead

Si iar incepe un an si iar ne promite Radiohead un nou album. Ca Metallica, numai ca ei macar concerteaza in continuu, sa zicem c-ar avea o scuza.

Potrivit ultimelor stiri de pe conturile lor de social media, Radiohead a terminat de inregistrat noul album. Il asteptam in 2015, insa in locul lui a venit un nou album solo Thom Yorke

Ultimul lor disc de pana acum este aparut, ca si in cazul Red Hot Chili Peppers in 2011.

  • Metallica

Daca nici anul asta nu scot album, cred ca vor fi linsati. Pe e alta parte, nu e rau ca-si iau tot timpul necesar, ca sa iasa ceva (bun, eventual). Zvonurile despre un nou album Metallica au inceput de la inceputul anului 2015, cand au fost confirmate, pe rand, cam de toti membrii. Problema e ca n-au mai scos de foarte mult timp, din 2008. Daca vi se pare c-a fost ieri, va anunt ca sunt 7 ani de-atunci. Ramane de vazut si cum va suna, pentru ca are renumele de trupa care reuseste sa faca schimbari, astfel incat sa nu ramana intepenita in proiect (vezi cazul Slayer).

  • reuniunea Guns N’Roses

La cat de capricios este Axl Rose, nu m-as hazarda sa spun ca o sa avem o reuniune, insa daca se va intampla, cu atat mai bine. Zvonurile spun ca vor fi headlineri la Coachella Festival 2016, iar acest lucru va fi anuntat pe 5 Ianuarie (Update 5 Ianuarie: sunt confirmati).

Spiritele s-au incins in August 2015, cand Slash a dezvaluit ca el si Axl Rose sunt din nou in relatii bune, ingropand securea razboiului, dupa ani de zile de dezacord in orice, ca sa nu zic in toate. Acum sa vedem cum fac ca tot acest lucru sa nu fie o ciorba reincalzita.

  • Roger Waters

Vin materiale noi de la Roger Waters, dupa ce anul trecut, de la Pink Floyd, l-am avut pe David Gilmour in prim-plan. Ultimul album de pana acum Waters este cel din 1992, “Amused to Death”, proaspat reeditat.

De-abia astept sa vad ce mai compune Roger Waters si cum va raspunde pentru a mia oara la intrebarile despre reuniunea Pink Floyd. And by the way which one’s Pink?

  • Tool

Zambiti, nu? Un nou album Tool este asteptat de la marele “10,000 Days”, adica din 2006 incoace. Insa, din cauza unor probleme in instanta, n-au mai putut scoate discuri. In 2015 au castigat procesul (am scris aici mai multe, daca sunteti curiosi), astfel ca toata lumea se asteapta la o revenire. Pe principiul „Nu e bine cand e gata, e gata atunci cand e bine”, Tool a inceput lucrul in 2015, insa discul n-a mai venit. In acest moment sunt intr-un turneu nord-american, iar una dintre trupele solistului Maynard James Keenan, Puscifer, taman ce-a scos al treilea album.

Macar ne-au aratat ca albumul e in toi, lasandu-ne sa ascultam o bucata instrumentala din ceea ce urmeaza a fi o piesa de pe viitorul album Tool:

 

Advertisements

One thought on “Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2016

  1. Pingback: System of a Down pregateste un nou album pentru 2017 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s