Lemmy Kilmister de la Motörhead ne-a parasit


Problemele sale de sanatate din ultima perioada au dus la anularea mai multor concerte Motorhead in ultimii ani, insa Lemmy a ramas activ pana in momentul mortii sale. De altfel, la vara confirmasera concerte in Europa.

Lemmy-Kilmister

Vestea mortii a fost data de realizatorul radio si TV Eddie Trunk, vechi prieten cu Lemmy. Ozzy Osbourne a confirmat si el, lasand un mesaj pe Twitter:

ozzy osbourne on lemmy's death

Intr-o postare pe Facebook, grupul Motorhead a scris: “Nu exista un mod usor de a spune acest lucru … puternicul, nobilul nostru prieten Lemmy a murit astazi, dupa o scurta lupta cu un cancer extrem de agresiv.”

fb

Lemmy a fost vocalistul, basistul, compozitorul principal si fondatorul, precum si singurul membru constant al Motorhead de la formarea trupei, din 1975 pana acum. Numele trupei l-a luat dupa una dintre melodiile pe care le-a cantat alaturi de trupa anterioara, Hawkwind. Pana in prezent, Motorhead a lansat peste douazeci de albume de studio, avand 30 de milioane de vanzari in intreaga lume. Ultimul lor disc,”Bad Magic”, a fost lansat in August 2015.

Ian Fraser “Lemmy” Kilmister s-a nascut in Staffordshire, Anglia, in 1945. Inspirat sa devina muzician dupa ce i-a vazut pe cei de la The Beatles in concert, Lemmy si-a petrecut tineretea cantand in cateva trupe, in timp ce era roadie in Jimi Hendrix Experience.

Lemmy este si compozitorul piesei “R.A.M.O.N.E.S”, scris pentru grupul cu acelasi nume si pe care o canta live, ca tribut adus trupei. In 1991 a colaborat pe partea de compozitie la albumul “No More Tears” al lui Ozzy Osbourne, scriind versurile pentru piesele “Hellraiser” (pe care Motorhead a inregistrat-o mai tarziu si a scos si un single), “Desire”,  “I Don’t Want to Change the World” si “Mama I’m Coming Home”.

Lemmy a declarat in mai multe interviuri ca a făcut mai multi bani din drepturile de autor din ultima piesa decat in intreaga lui cariera cu Motorhead.

Stilul Motorhead a intinerit metalul la sfarsitul anilor ’70 si a inspirat apoi o intreaga generatie de muzicieni: Metallica, Guns N’ Roses, Dave Grohl. Albume ca “Ace of Spades”, “Orgasmatron” si “Rock N ‘Roll” au fost laudate de critici, insa numai laudate pentru ca atunci cand e vorba sa dea Grammy-uri nimeresc tot timpul pe langa. Un exemplu celebru este cum Jethro Tull a castigat in 1988 categoria “Hard Rock/Metal” in fata Metallica. In mod ironic, Motorhead luat primul premiu Grammy in 2005, la categoria “Best Metal Performance”, castigand cu un cover facut dupa Metallica, “Whiplash”. O noua dezmagire s-a intamplat in 2015, cand categoria “Best Metal Performance”, la care concura si Motorhead a fost castigata de trupa Tenacious D, tot cu un cover.

Advertisements

One thought on “Lemmy Kilmister de la Motörhead ne-a parasit

  1. Pingback: Nou album Motörhead, cu Lemmy, in acest an | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s