“The Astonishing”, albumul Dream Theater, apare la inceputul lui 2016


Este cel de-al 13-lea album al grupului american de metal progresiv, va fi unul dublu si conceput sub forma unei opere rock. Data aparitei va fi 29 Ianuarie 2016. Dream Theater a inceput sa lucreze la el inca din 2013, de la precedentul material discografic, autointitulat.

Dream Theater "The Astonishing", 2016

Dream Theater “The Astonishing”, 2016

Despre noul album Dream Theater, a carui coperta a fost astazi data publicitatii (foto: contul oficial de Facebook), Petrucci a spus ca va fi

o evolutie in  identitatea creatoare a trupei. De fiecare data cand intram in studioul de inregistrari, incercam sa facem ceva mai bun decat ce-am facut inainte.”

Vis-a-vis de procesul de creatie al albumului cel nou, tot John Petrucci a mai spus:

“Un nou proiect constand intr-un album este ca o panza alba care te inspira si-mi place faptul ca la fiecare doi ani ai posibilitatea de a te reinventa, incercand ceva nou si pornind de la zero. Dar, tinand cont de istoria grupului, trebuie sa iei toate astea in calcul inclusiv ce-am facut déjà, ce n-am explorat pana acum si nu numai ce ne-ar tine pe noi interesati si in prize, dar si ca cei care asculta sa fie incantati. Trebuie sa faci ceva bun, nu te poti culca pe lauri, nu poti sa te lenevesti.”

Dream Theater a anuntat recent ca va canta in concert intregul album “The Astonishing”.

Datele truneului lor European incep pe 18 Februarie la Londra si continua la Amsterdam, Oslo, Frankfurt, Paris sau Milano, iar noi concerte vor fi anuntate in curand. Bilete gasiti aici.

Este neobisnuit ca o trupa sa-si cante intregul album viitor in concerte, lucru care a dus deja la o dezbatere cu injuraturi pe net. Cred totusi ca nu risca prea mult, Dream Theater avand fani in intreaga lume, iar turneul in care urmeaza sa cante live “The Astonishing”, fiind doar european. Publicul va fi, deci, restrans, ceea ce nu ar trebui sa afecteze vanzarile.

“The Gift Of Music” este primul single al discului.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s