Wolfmother s-a intors: albumul “Victorious” vine in 2016


Cea mai Led Zeppelin trupa actuala, Wolfmother a anuntat ca pregateste un nou album, “Victorious”, care va fi lansat pe 19 Februarie 2016.

Wolfmother Victorious album 2015

Albumul il va avea ca producator pe Brendan O’Brien, care a mai lucrat si cu Bruce Springsteen, AC/DC, Chris Cornell, Pearl Jam si care-a facut niste “trucuri muzicale”, dupa cum spune compozitorul, vocalistul si chitaristul Wolfmother, Andrew Stockdale.

La partea de baterie, datoria a fost impartita intre Josh Freese (Nine Inch Nails, Bruce Springsteen, A Perfect Circle) si Joey Waronker (Air, Beck si REM).

Stockdale a comparat “Victorious” (foto: pagina oficiala de Facebook) cu albumul de debut auto-intitulat din 2005, pe care trupa australiana l-a serbat in acest an cu o editie de lux si a mai spus ca au dorit sa se intoarca la acel sound extraordinar, care e perfect pentru scenele principale ale festivalurilor.

Primele doua single-uri de promovare ale abumului care va veni in 2016 sunt “City Lights” si piesa care va da titlul discului, “Victorious”.

Wolfmother

a lansat albumul de debut in Octombrie 2005, Woman, unul dintre single-urile acestuia, castigand in 2006 Grammy-ul pentru “Best Hard Rock Performance”.

Pana la urmatorul album, din trupa nu a mai ramas decat Andrew Stockdale, care foloseste si acum numele si si-a luat colegi noi. Al doilea material discografic a aparut in 2009 si s-a numit “Cosmic Egg”. Noi certuri apar, plecari si despartiri, astfel incat sub numele Wolfmother mai apare un nou disc abia in 2014, “New Crown“.

Wolfmother a fost printre favoritele criticilor, avand cronici bune inca de la inceput. Thom Yorke s-a declarat intr-un interviu ascultator de Wolfmother, iar Alice Cooper i-a descris ca fiind: “Jimi Hendrix sau Steppenwolf in adolescenta.”

Advertisements

One thought on “Wolfmother s-a intors: albumul “Victorious” vine in 2016

  1. Pingback: Chris Cornell: “Higher Truth” – recenzie album | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s