Album solo Roger Waters in 2016. Sau 2017: “Is This the Life We Really Want?”


UPDATE 16 Februarie 2017: Roger Waters a anuntat pe pagina sa de Facebook  (foto coperta, tot de acolo) numele viitorului album. “Is This the Life We Really Want?” este numele si va fi lansat pe 2 Iunie 2017. Single-ul cel nou, “Smell the Roses” este de gasit pe contul lui de Youtube sau mai jos si ne da o parere despre cum va suna viitorul album de studio Waters.


UPDATE 13 Octombrie 2016: Roger Waters a anuntat un turneu nord-american “US + Them” care va incepe in luna Mai si se va incheia in Octombrie 2017. Bilete aici.

In plus fata de melodiile Pink Floyd, Waters va avea in acest turneu si piese de pe viitorul album solo, pe care insa nu l-a anuntat oficial.  

Roger Waters Is This the Life We Really Want 2017

Roger Waters a dat un interviu foarte lung pentru Rolling Stone despre ceea ce va fi primul sau LP din 1992 incoace. Producatorul acestuia va fi Nigel Godrich, producatorul Radiohead de prin 1997 incoace si mai nou Red Hot Chili Peppers, cu toate ca Waters a recunoscut ca nu a ascultat niciunul dintre albumele Radiohead produse de acesta.

Roger Waters a povestit ca lucreaza deja de un an la viitorul album solo si ca “acum nu mai exista constrangeri privind inregistrarile, pentru ca nimeni nu te mai plateste pentru ele. Imi pare rau pentru tinerii muzicieni, stiind ca toata muzica lor va fi furata si nimeni nu va vrea sa plateasca.

Asta mai inseamna ca pot spune orice vor. Ei bine, eu am spus intotdeauna ce am vrut, oricum”, a declarat Roger Waters in interviul pentru Rolling Stone.

Despre conceptul viitorului album, Waters spune ca este vorba despre iubire:

“M-am indragostit. Sunt profund indragostit. Asa ca discul este despre iubire – despre care au vorbit toate albumele mele, de fapt.

Cugeta nu doar la motivul pentru care ne ucidem copiii, dar pune si intrebari despre cum prindem aceste momente de dragoste, daca ni se asigura ceva in viata si permitem iubirii sa ne lumineze toata existenta”.Al patrulea album solo de studio Roger Waters va aparea in 2017 si va fi urmat de un turneu mondial de promovare. 
Waters a declarat ca se afla in mijlocul inregistrarilor unui album conceptual, a carui tema va porni de la intrebarea “De ce omoram copiii?”.

Unele piese de pe viitorul album, care n-are deocamdata un nume, sunt noi, in timp ce altele sunt mai vechi, de aproximativ 15 ani. Ultimul album de pana acum Waters (foto: contul oficial de Facebook) este cel din 1992, “Amused to Death”, proaspat reeditat.

Acestor informatii despre noul album li se adauga si cele aparute in August, in Haaretz, ca Roger Waters isi scrie memoriile. Corespondentul Haaretz, Gideon Levy a stat de vorba atunci cu Waters, care i-a spus ca are un cantec care face referire la atacul terorist asupra revistei franceze Charlie Hebdo.

Aceasta dezvaluire din bucataria noului album vine dupa ce Waters declarase in 2012, ca are cel putin o piesa in care atinge tema extremismului religios si tot atunci a sugerat ca al patrulea album solo al sau ar putea fi intitulat “Heartland”. Mai vedem.

Roger Waters

Waters a declarat inca o data ca ramane intransigent cu privire la o reuniune cu fostii colegi de trupa de la Pink Floyd si a subliniat inca o data ca subiectul este inchis.

Albumul solo de debut pentru Roger Waters, “The Pros and Cons of Hitch Hiking” a venit in 1984, cu toate ca multi considera ca “Final Cut”, albumul Pink Floyd din 1982, este primul sau album. Au urmat “Radio K.A.O.S.”, in 1987 si “Amused to Death”, in 1992. Toate cele trei albume sunt unele de conceptie.

Advertisements

2 thoughts on “Album solo Roger Waters in 2016. Sau 2017: “Is This the Life We Really Want?”

  1. Pingback: Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2016 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2017 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s