Un nou album postum Jeff Buckley, “You and I”, va aparea in 2016


“You and I” va avea melodii nelansate pana acum, alaturi de coveruri dupa The Smiths, Led Zeppelin sau Bob Dylan. 11 Martie 2016 va fi data lansarii. 

Jeff Buckley You and I album 2016

Jeff Buckley You and I album 2016

Piesele de pe “You and I” au fost descoperite in arhivele Sony Music in timp ce angajatii labelului faceau cautari pentru albumul aniversar 20 de ani de la aparitia “Grace” al lui Buckley (foto: pagina oficiala de Facebook).

Majoritatea pieselor a fost inregistrata in Februarie 1993.

Doua dintre melodiile de pe viitorul album sunt originale: este vorba de prima versiune de studio a “Grace” si “Dream of You and I”, in fapt, versiunile demo. Celelalte opt piese sunt coveruri, printre ele fiind si versiuni ale “Just Like A Woman”, a lui Bob Dylan, “Poor Boy Long Way From Home”, o melodie traditionala, dar reluata cu succes de unul dintre exponentii Delta-blues-ului, Bukka White, “I Know It’s Over” si “The Boy with the Thorn in His Side” ale grupului The Smiths sau un cover dupa Led Zeppelin, “Night Flight”.

Jeff Buckley

Jeff Buckley (foto: pagina oficiala de Facebook) are profilul unui rockstar, iar disparitia sa a marit misterul din jurul lui si interesul media.

Jeff Buckley

Jeff Buckley

Nascut intr-o familie de muzicieni, se apuca serios de muzica odata ce primeste, la 13 ani, prima sa chiatara si pune mana pe “Physical Graffiti”.

La inceputul anului 1991, a primit din senin o invitatie de a participa la un concert tribut pentru tatal sau, in New York. Tim Buckley, tatal lui Jeff Buckley, muzician si el, a murit la varsta de 28 de ani, dupa o supradoza accidentala de droguri. 

Talentul sau proaspat a fost astfel descoperit. Mai tarziu, a declarat pentru Philadelphia Inquirer:

“Mi-am sacrificat anonimatul pentru tatal meu, in timp ce el m-a sacrificat pentru faima lui”.

In 1992 a inceput sa cante intr-o cafenea mica din New York. Vestea s-a raspandit rapid, iar intr-o luna, la usa baruletului era coada de limuzine ale directorilor caselor de discuri, dornici sa semneze cu el. A semnat cu Columbia Records.

 “Sunt convins ca am semnat pentru ca sunt cine sunt”, a declarat Jeff, “iar asta ma intristeaza. Dar nu pot face nimic.”

Singurul album pe care l-a scos Jeff Buckley in timpul vietii este “Grace”, lansat pe pe 23 August 1994, toate celelalte albume ale sale, noua la numar pana acum, fiind aparute postum.

In vara anului 1996, Buckley a inceput inregistrarile pentru al doilea album, pe care voia sa-l numeasca “My Sweetheart the Drunk”. Asa s-a si numit, numai ca a aparut in 1998, dupa moartea sa. Inregistrarile au fost terminate inca din perioada vietii sale, insa Buckley nu a fost multumit de rezultat, astfel ca a amanat lansarea discului.

Moartea 

Jeff Buckley a murit, inexplicabil aproape, in 1997. Pe 29 Mai, a mers sa inoate in Wolf River, un afluent al fluviului Mississippi, unde s-a inecat, cu toate ca stia sa inoate. Trupul sau a fost gasit dupa sase zile de cautari. Autopsia nu a aratat nicio urma de droguri sau alcool, iar in cazul sau a fost exclus suicidul. Moartea lui Buckley fost declarata drept “inec accidental”.

Buckley a fost foarte apreciat atat pentru calitatile de compozitor, cat si de vocal, odata cu aparitia “Grace”. Jimmy Page, Bob Dylan, Robert Plant sau David Bowie au avut cuvinte de lauda pentru el, iar critica de specialitate a cazut in admiratie odata ce noul rockstar rasarea in fata ei. Buckley a mai lucrat si alaturi de Patti Smith, pe albumul ei din 1996, “Gone Again”.

Jeff Buckley – “You and I” 2016 – tracklist:

1. Just Like A Woman (Bob Dylan cover)
2. Everyday People (Sly & The Family Stone cover)
3. Don’t Let The Sun Catch You Cryin’ (First recorded by Louis Jordan)
4. Grace
5. Calling You (Jevetta Steele cover)
6. Dream Of You And I
7. The Boy With The Thorn In His Side (The Smiths cover)
8. Poor Boy Long Way From Home (traditional blues song, Bukka White cover)
9. Night Flight (Led Zeppelin cover)
10. I Know It’s Over (The Smiths cover)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s