Rush lanseaza in Noiembrie filmul-concert si un CD “R40 Live”


Data exacta este 20 Noiembrie. Trupa canadiana de hard rock si progresiv a inregistrat si filmat “R40 Live” in timpul celor doua concerte pe care le-a sustinut acasa, la Toronto, pe 17 si 19 Iunie 2015, in mijlocul turneului lor aniversar de 40 de ani.

Rush R40 film-concert

Rush R40 film-concert

“R40 live” este cel mai probabil ultimul turneu de mare amploare pentru Rush, Alex Lifeson suferind de artrita, iar Neil Peart avand afectiuni cronice ale tendoanelor, ca urmare a stilului de cantat. Cu aceasta ocazie, ne-am luat si noi adio de la a-i vedea live in Romania sau prin imprejurimi.

“R40 Live” audio a fost produs de Rush si David Botrill, mixat de David Botrill (Tool, Muse), iar filmul a fost regizat de Dale Heslip.

Prima parte este un set-list format din “Roll The Bones”, “Subdivisions” si, pentru prima data live, “Losing It”, alaturi de violonistul Ben Mink, care apare pe inregistrarea originala din 1982, de pe albumul “Signals”.

A doua parte se deschide cu clasicul “Tom Sawyer”, urmat de “The Spirit Of Radio” sau “Jacob’s Ladder”, care nu a mai fost cantata intr-un concert din timpul turneului din 1980 pentru “Permanent Waves”.

Nu lipseste balada “Closer To The Heart”, dar nici bucati progressive mai grele cum ar fi “Xanadu”, “Lakeside Park/ Anthem”  si “What You’re Doing/ Working Man”, de pe primul album.

Evident, ca orice film-concert, si R40 va include inregistrari din turneu, inclusiv momentul in care cei de la Rush ii au ca invitati pe bucata rap de pe “Roll The Bones” pe cativa dintre prietenii lor. Printre acestia, Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) sau Les Claypool (Primus).

Elementele vizuale sunt si ele foarte importante in acest show, acestea schimbandu-se de-a lungul concertului, inclusiv recuzita de pe scena, in functie de perioada din care vine melodia. Fotografia de pe coperta este si ea dintr-un show live, nu a existat o sesiune speciala.

Rush au anuntat la inceputul acestui an ca se vor opri din a mai sustine turnee, insa nu au exclus posibilitatea de a mai scoate albume sau de a avea show-uri restranse.

Componenta trupei – Geddy Lee, Neil Pert, Alex Lifeson – este aceeasi din 1974 incoace, cu toate ca trupa exista inca din 1968. Au inceput turneul aniversar in 2014, serband 40 ani de la aparitia primului album Rush (cel foarte Led Zeppelin, hard-rock si blues).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s