Skunk Anansie lanseaza noul album, “Anarchytecture”, in 2016


Al saselea album Skunk Anansie, “Anarchytecture”, este programat pentru lansare pe 15 Ianuarie 2016. “Anarchytecture” il are ca producator pe britanicul Tom Dalgety, care a mai lucrat cu Royal Blood, Opeth, Simple Minds, Killing Joke sau The Maccabees.

Skunk Anansie - “Anarchytecture”, 2015

Skunk Anansie – “Anarchytecture”, 2015

Trebuie sa ne asteptam la o colectie de piese dure, imnuri de rock alternativ si crossover si la un turneu European care va include si doua concerte in Marea Britanie. Ii astept la noi.

Londonezii de la Skunk Anansie (foto: pagina oficiala de Facebook) au in spate mai mult de 20 de ani de muzica, dar cu intreruperi, pentru ca s-au destramat la un moment dat, in 2001, insa s-au reunit in 2009.

Albumul de debut, “Paranoid & Sunburnt”, aparut in 1994, a fost inregistrat in numai 6 saptamani, i-a urmat “Stoosh”, in 1996, insa succesul a venit odata ce-au semnat cu Virgin Records, urmatorul album, “Post Orgasmic Chill”, din 1999, fiind lansat sub sigla Virgin.

A fost si o schimbare muzicala fata de precedentele doua albume, care au avut preponderent elemente de punk-rock si rock alternativ, pe “Post Orgasmic Chill” abordand un sound mai greu, cu influente hard rock si alternative-metal.

Au urmat compilatia “Smashes and Trashes” (2009), discurile “Wonderlustre” (2010), “Black Traffic” (2012) si multe hituri, printre care “Charity”, “Hedonism”, “Weak” sau “Because Of You” (e mai jos).

Au concertat in anii ’90 alaturi de trupe grele, ca Soulfly, Rollins Band, Therapy?, Rammstein sau A Perfect Circle.

Skin, vocalul Skunk Anansie, a descris stilul grupului ca fiind “clit-rock” (clitoris-rock), asta insemnand heavy-metal combinat cu furia unei femei de culoare. Printre cei care i-au influentat, Skin si Ace, chitaristul, i-au amintit pe Sex Pistols si Blondie, iar dintre genuri dub, reggae, muzica electronica, hip-hop-ul si world-music.

Primul single al albumului este “Love Someone Else” si afost lansat pe 13 Noiembrie.

Advertisements

One thought on “Skunk Anansie lanseaza noul album, “Anarchytecture”, in 2016

  1. Pingback: Skunk Anansie concerteaza la Timisoara, la Revolution Festival 2016 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s