Tarja Turunen aduce “Ave Maria Christmas Tour” la Bucuresti si Cluj


Ma rog, nu e chiar de Craciun, dar e in cadrului turneului special pentru acest eveniment, “Ave Maria Christmas Tour”. Concertele sunt pe 7 Decembrie la Ateneul Roman din Bucuresti, ora 20:00 si pe 8 Decembrie la Opera Nationala din Cluj, tot ora 20:00.

Tarja Turunen concert Craciun Bucuresti si Cluj 2015

Tarja Turunen concert Craciun Bucuresti si Cluj 2015

Cu acest turneu, vine pentru prima data in Romania. Acompaniata de pian, vioara si flaut, Tarja Turunen ne va face inca o data demonstratia vocii sale de 3 octave.

Tarja Turunen este recunoscuta drept una dintre cele mai frumoase si reprezentative voci ale Finlandei. Vocalista a formatiei de metal simfonic Nightwish de la infiintarea trupei si pana in 2005, Tarja a fost vocea pe “Wishmaster”, “Wish I Had an Angel” sau “Beauty and The Beast” si in perioada cea mai buna Nightwish.

Turunen a declarat ca la inceputul Nightwish i-a fost greu sa cante metal fara sa-si raneasca corzile vocale. In timp, a invatat sa isi controleze vocea astfel incat sa poata canta rock si probabil si datorita progresului sau albumele Nightwish au avut atat de mare succes la inceputul anilor 2000. Sau poate d-asta n-au mai avut succes dupa ce a plecat ea.

Biletele sunt intre 150 si 350 lei atat pentru concertul de la Bucuresti, cat si pentru cel de la Cluj si pot fi cumparate online aici.

Tarja Turunen

Povestea ei e un fel de “american dream”, faza pe Finlanda. Fiica de dulgher, Tarja a cantat in copilarie in corul bisericii. La 15 ani paraseste satul natal pentru a merge sa ia lectii de canto, iar in 1996 inregistreaza alaturi de chitaristul Emppu Vuorinen si pianistului Tuomas Holopainen un disc demonstrativ de metal intitulat Nightwish, iar acesta avea sa devina numele formatiei din care cei trei vor face parte pana in 2005.

Va fi concediata din Nightwish printr-o scrisoare publicata pe site-ul oficial al formatiei, scrisoare despre care Tarja a spus ca a fost una „necugetata si cruda”.

Dupa despartire, Tarja a inceput o cariera solo si, alaturi de tobosarul Mike Terrana. a lansat 4 albume de studio. Cel mai recent album este “What Lies Beneath” si a aparut in 2010, cel de debut fiind in 2006, “Henkäys Ikuisuudesta” (cum?).

In paralel a dezvoltat si alte proiecte alternative printre care “Beauty and The Beat”, in care a sustinut concerte in intreaga lume alaturi de si de Mike Terrana. Cu “Beauty and The Beat” a ajuns si la Bucuresti.

Tarja a mai concertat la Bucuresti si in 2013 si 2014, in 2011 la ArtMania Festival Sibiu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s